ToF kamerával érkezik tavasszal az iPad Pro, míg a MacBook Prónál visszatér az ollós mechanikára az Apple

HusztiD 2019.10.10. 15:55 iPad, Kiemelt hírek, Mac 0 db 346

ipad-pro-and-macbook-pro

Elemében van mostanában kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo, ugyanis az elmúlt hetek folyamán számos érdekességet osztott meg. A szakember ezúttal a következő évi iPad Pro és MacBook Pro modelljeivel kapcsolatosan árulkodott.

Az első és legfontosabb, hogy következő év tavaszán érkezik egy olyan új iPad Pro, melyben nem csak három darab hátlapi kamera lesz megtalálható, hanem az úgynevezett Time-of-Flight szenzor. A ToF szenzor egyébként hasonló, mint amit az iPhone X család előlapján találhatunk meg: a szenzor képes felmérni bizonyos távolságon belül, hogy mennyire helyezkednek el a képen látható tárgyak és személyek, ezáltal egy sokkal jobb képet készíthetünk.

Ha igazak lesznek az elemző értesülései, jóslatai, akkor ez egy nagyon érdekes dolog lesz, ugyanis az almások kamera fronton eddig mindig az adott évi iPhone modellekben mutatták be az újdonságokat. Az új iPad Pro modellekkel az Apple nyilvánvalóan a professzionális felhasználókat célozza meg, azonban mi továbbra is értelmetlennek tartunk egy ilyen technológiát egy tabletben – mondjuk az, hogy benne lesz, nyilván nem okoz hátrányt, de a kérdés inkább az, hogy ki fog egy iPad által profibb képeket készíteni?

A második fontos dolog, hogy az Apple számára nem igazán vált be a pillangó mechanikás billentyűzet, melyeket az utóbbi évi MacBook Air és Pro modellek alkalmaznak. Ebből kifolyólag a kaliforniaiak visszatérnek a jó öreg ollós mechanikához, ami sokkal célravezetőbb, s ha minden igaz, akkor a következő év második negyedévében érkeznek ezen új MacBook Pro modellek.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!