Sebességteszt: iPhone 11 Pro Max vs Galaxy Note 10+ – avagy hogyan teljesít egymással szemben a két bajnok?

HusztiD 2019.09.30. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 3 249

iphone-11-pro-speed-test-galaxy-note-10

Most, hogy immáron megjelentek az Apple legújabb csúcsmodelljei, az iPhone 11 széria, a PhoneBuff csapata készített egy új összehasonlító videót, melyben a Samsung legújabb csúcsmodelljével, a Galaxy Note 10+-szal vetik össze. Ahogyan lenni szokott, több alkalmazást futtatnak le egy robotkar segítségével az első körben, majd a másodikban újra megnyitják őket hogy megnézzék, melyiknek kerül kevesebb időbe betöltenie az adott appokat.

Az iPhone 11 Pro Maxban összesen 4GB RAM-ot találhatunk meg, mely mellett az almások új, A13 Bionic processzora teszi a dolgát. Ezzel ellenben a Galaxy Note 10+-ban egy Snapdragon 855-ös chipet fedezhetünk fel, ami mellé a gyártó egyenesen 12GB memóriát pakolt. Ha csak a papírformát nézzük, akkor a tripla akkora memória miatt a Samsung az esélyesebb.

Ahogyan a videóban láthatjuk, az első körben szinte fej-fej mellett halad a két telefon, melyet pár másodperc előnnyel, de az Apple készüléke nyer meg. A második körben pedig inkább a memóriamennyiség mutatkozik meg, ugyanis ott az a kérdéses, hogy a korábban betöltött appokat mennyi idő alatt tudják a telefonok megnyitni. A második kör feléig egészen jól haladt az iPhone 11 Pro Max és több alkalmazásnyi előnye volt, azonban a végére látszott, hogy elfogyott a memória, így újra be kellett töltenie az adatokat, így a versenyt a Galaxy Note 10+ nyerte meg, mely 6 másodperccel végzett hamarabb. Egyértelműen látszik, hogy processzorra ugyan erősebb az Apple készüléke, de innentől kezdve több RAM-ot érdemes telefonjaiba belepakolni.

Egészen szép teljesítmény ez mindkét telefon részéről. Talán kijelenthetjük, hogy jelenleg elértünk oda, amikor elkezdnek piacra kerülni az Apple azon vetélytársai, melyek képesek valamelyest felülmúlni az aktuális iPhone modelleket. Érdemes viszont megjegyezni, hogy a valós életben kisebbek, észrevehetetlenek ezen különbségek, viszont az alábbi videó remekül demonstrálja a két készülék közötti különbséget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!