Hardveresen teljesen megegyezik az Apple Watch 5 a negyedik generációs okosórával

HusztiD 2019.09.19. 13:55 Apple Watch 4 hozzászólás 1 522

apple-watch-series-5-titanium

Az előző héten mutatta be legújabb jövevényeit az Apple, az iPhone 11 és az Apple Watch 5 szériát. Az okosórát illetően kiderült, hogy maga a készülék egy mindig bekapcsolt kijelzővel érkezik, azonban arról nem igazán meséltek az almások, hogy voltaképp milyen hardverekből áll.

Az Apple honlapjára ha ellátogatunk, akkor ott az új órára úgy hivatkoznak, mint amiben egy 64 bit-es kétmagos S5 processzor található meg. Az ígéretek alapján ez kétszer gyorsabb, mint az S3-as processzor, amit a harmadik generációs készülékek kaptak. Az Apple az S5 processzor néven lényegében az egész SoC-ra (System on a Chip) hivatkozik, amiben nem csak az új processzort, de a kijelzővezérlőt és az iránytűt, mozgásérzékelő szenzort is megtalálhatjuk.

Az előző évi készülékbemón S4 processzort rejtettek el az almások, de az egyik jól ismert fejlesztő, Steve Troughton-Smith Twitteren osztotta meg, hogy hardveresen megegyezik a két chip egymással. Ezen információkat pedig az Xcode legújabb verziójából derítette ki. Ergo hardveresen egyformán gyors a tavalyi és az újonnan bemutatott okosóra, nem kell attól félni, hogy ezentúl lassabb lenne az Apple Watch 4.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Sipka - 2019.09.19. 15:27

    “Az előző évi telefonban S4 processzort rejtettek el az a mások…” – gondolom itt órát akartatok volna írni?!
    A kijelző nem a hardver része?

    • HusztiD - 2019.09.19. 15:44

      Köszi szépen, javítottam! :)

      • Sipka - 2019.09.19. 15:49

        “Az előző évi készülékbemón…” – még mindig nem az igazi…
        A kijelzője és egyforma az S4-nek és az S5-nek?

  2. iRon242 - 2019.09.19. 15:37

    Haha! Komolyan elhiszi bárki, hogy az Apple ugyanazt a hardvert adta volna ki más néven mindössze annyi különbséggel, hogy korábban is meglévő, de kikapcsolt/elrejtett (és más által soha fel nem fedezett) funkciókat szoftveres bekapcsolt?

    Olyanról sem hallott még senki, hogy egy korábbi hardver az új megjelenése után elkezdett volna lassulni, ugye?

    Vagy inkább csak valaki valamit nagyon félreértett?

Szólj hozzá Te is!