Még van esélye a válsághelyzetbe került Japan Display-nek

HusztiD 2019.09.10. 09:55 Egyéb 0 db 89

iphonexr

Az Apple egyik ismertebb partnere, a Japan Display az utóbbi években egyre nehezebb helyzetbe került, s nem olyan rég addig fajultak a dolgok, hogy teljesen válsághelyzet állt elő. A vállalat LCD panelek gyártásával foglalkozik, azonban az OLED egyre nagyobb térhódításának köszönhetően jelentős mértékben estek el a bevételeiktől.

Annyira súlyos a helyzet, hogy több partnerük is megszakította a kapcsolatot velük. Az Apple továbbra is kiáll a japánok mellett, s a mostani hírek szerint hamarosan 100 millió dollárnak megfelelő támogatást kapnak a kaliforniaiaktól, ami által tovább folytathatják tevékenységeiket. Ezen felül a befektetők is azon vannak, hogy megmentsék a vállalatot, s nem olyan régen újabb 737 millió dollárral segítették elő őket, hogy átálljanak az OLED gyártásra.

Korábban, míg az Apple is LCD kijelzőket használt, addig folyamatos megrendeléseket adott le. Mióta bejöttek az OLED panellal szerelt iPhone modellek, azóta jelentősen csökkentették az LCD-re leadott megrendeléseiket. Eddig nem igazán sikerült a japánoknak átállítani a gyártási folyamataikat az újabb technológiára, de gőzerővel munkálkodnak, így reméljük a legjobbakat számukra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!