2,4 millió embert munkája függ az Apple-től az USA-ban

HusztiD 2019.08.19. 13:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 306

apple-fifth-avenue-new-york-city

Az elmúlt napok folyamán jelentette be az Apple, hogy Amerika szerte immáron több, mint 2,4 millió embert foglalkoztatnak közvetve és közvetlenül. Természetesen ezen mértékbe nem csak azok tartoznak bele, kik az almás vállalatnál dolgoznak, hanem azok is, melyek valamelyik beszállítónál tevékenykednek.

Ha a nyolc évvel ezelőtti állapothoz hasonlítunk, akkor a kaliforniaiak megnégyszerezték a számokat a jelenlegi 2,4 millióval. Ha a gazdaságról esik szó, akkor az Apple az előző év folyamán több, mint 350 milliárd dollárral járult hozzá az Amerikai Egyesült Államok gazdaságához, s ezen összeg feltehetően tovább növekszik majd az elkövetkezendő évek alatt.

Amennyiben a szoftveres részleget nézzük, akkor az almások 1,9 milliós számmal büszkélkedhetnek, hiszen ennyien segítik őket elő bármely fronton őket, legyen szó akár egy mezei App Store alkalmazásról. Az almások jelenleg 90 ezer munkavállalót alkalmaznak 50 államon belül, s tervük, hogy négy év múlva további 20 ezerrel növeljék a számokat a Seattle és a San Diegóban megnyíló új campus-aik által.

Sajnos az nem derült ki, hogy világ szinten nézve mi a helyzet, pedig biztos, hogy itt is nagyon érdekes számokat kapnánk. Ti gondoltátok volna, hogy ennyi ember munkahelyére van kihatással az Apple?

Információ! Újabb akkumulátor csereakcióval vár az iDoki! Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!