Bemutatta továbbfejlesztett Face ID alternatíváját a Google

HusztiD 2019.07.31. 15:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 409

maxresdefault

Az Apple 2017. szeptemberében mutatta be az iPhone X-et, melyben debütált a TrueDepth kamerarendszer, amely a Face ID-ért volt felelős. Ekkor az almások elmondták, hogy legalább két évvel járnak riválisaik előtt, s a közeljövőben nem igen lesz igazi kihívója a megoldásnak.

Közel két év elteltével a Google bejelentette a Pixel 4 egyik újdonságát, a Face Unlock-ot. Igazából magát az okostelefont még nem mutatta be a Google, s egyelőre azt sem osztották meg, hogy pontosan mikor kerül rá sor, de ha az elmúlt évek tendenciáira alapozunk, akkor nagyjából október elején számíthatunk a bemutatásra, majd ezt követően a megjelenésre.

googlepixel4camerasystem-800x807

A Google egy hasonló megoldást talált ki mint az Apple, csak annyi a különbség, hogy ők nem egy kivágott szigetecskébe építették be, hanem a telefon felső részében helyezték el. Nagyjából ugyanazok a szenzorok kapnak benne helyet, de a Google kijelentette, hogy sokkal fejlettebb lesz, mint az Apple rendszere, ugyanis ezt nem csak portré módban használhatjuk, hanem bárhogyan.

Az Apple rendszere úgy működik, hogy felemeljük a telefonunkat, majd ránézünk, s felold. Nos, a Google ezt úgy oldotta meg, hogy a telefon már automatikusan fel fog oldani abban az esetben, ha érezni fogja hogy hozzáértünk, s elviekben még csak az arcunk elé sem kell tartanunk úgy, mint az Apple X szériás modelljeit. Elviekben sokkal gyorsabb, s biztonságosabb, nem utolsó sorban pedig egy mozgásérzékelő is helyt kapott benne, ami által a videóban látható módon válthatunk a zenék között – egészen jó funkció, csak kérdés, hogy miképp fogják ezt használni az emberek a való életben.

Kíváncsian várjuk a Google őszi bemutatóját, s az első teszteket, hogy mit sikerül összehozniuk. Egyelőre jók az ígéretek, de nyilván a való életbeli tesztek fogják megmondani, hogy valóban jobb lett-e mint a Face ID. Ha jobb lett, akkor bízzunk benne, hogy az Apple is hamar észbe kap, s jövőre ők is több fejlesztést eszközölnek a TrueDepth kamerarendszer kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!