Íme az iPhone XI újdonságai: új Taptic Engine és Smart Frame

HusztiD 2019.07.25. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 2 137

iphone-xi-render-macrumors

Immáron másfél hónapra vagyunk, mire az Apple vezetői bemutatják az idei évi csúcsmodelleket, az iPhone XI palettát. A 9to5Mac csapata viszont olyan újabb információk birtokába jutott, melyekről eddig még nem olvashattunk.

Nagyjából körvonalazódik, hogy hogyan fog kinézni az idei felhozatal. Az almások szintén három darab telefont fognak kiadni a jelenleg megszokott 5,8, 6,1 és 6,5 colos méretben. Ebből az első és az utolsó OLED kijelzőt kap, míg a 6,1 colos társuk LCD panelt. Természetesen mindhárom telefon megkapja az új A13-as processzort, azonban érdekesség, hogy mind a három modellben továbbra is Lightning portot fog alkalmazni az Apple az USB C helyett, melyről korábban pletykáltak.

Amennyiben igazak a mostani szóbeszédek, akkor az almások egy újabb Taptic Engine-t mutatnak be az új telefonjaikban, melyet jelenleg leap haptics kódnéven emlegetnek. Pár hete tudjuk, hogy az Apple valószínűleg kinyírja a 3D Touch, nyomásérzékeny funkciót, s a jelenlegi információk alapján ez a leap haptics fogja pótolni annak hiányát, ha lehet így fogalmazni.

Másik infó amit megerősítettek, hogy a telefonok úgy fognak kinézni, mint az utóbbi hetek koncepciói, ergo a hátoldalon egy négyzet alakú kitüremkedésben lesznek megtalálhatóak a szenzorok. Bemutatkozik az úgynevezett Smart Frame, ami annyit tesz, hogy a telefon felvételkor a széles látószögű lencsét is használni fogja, így utólagosan a felhasználók sokkal könnyebben tudnak vágni, szerkeszteni.

Nem utolsó sorban az előlapi kamerán is csiszolnak valamelyest a kaliforniaiak, s elviekben itt is megjelenik a 120 fps-es slo-mo funkció. Az sajnos nem derült ki a jelenlegi beszámoló alapján, hogy növel-e a megapixelek számán az Apple, vagy sem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Faramir - 2019.07.25. 10:47

    A 3D touch nekem személy szerint nem fog hiányozni, sosem használom. De ez nyilván egyénenként változó.

  2. Sztovicska - 2019.07.25. 23:09

    Nekem a 3D touch nagyon fog hiányozni. Amúgy vicc hogy kitalálják a 3D touch majd kinyirják, kitalálják a face id-t erre azt is tervezik kinyirni.

  3. Valaki - 2019.07.27. 17:58

    És kitalálták a lightningot majd bevezetik az usb c t

Szólj hozzá Te is!