Így működik az iOS 12.4 legjobb funkciója, az adattovábbítás

HusztiD 2019.07.25. 13:55 iOS, iPhone 0 db 2 846

iphone-transfer-data

Az Apple pont a hét folyamán tette elérhetővé az iOS 12.4-es rendszer végfelhasználói változatát, melyben egy új, azonban annál hasznosabb funkció mutatkozott be, az adattovábbítás. Az új eljárással könnyen átmásolhatjuk a korábbi iPhone-unkon lévő adatokat az újra.

Ez a funkció természetesen azok számára lesz hasznos, kik iPhone-ról iPhone-ra váltnak, s addig nem adták el a telefonjaikat, míg meg nem szerezték az újat. A MacRumors csapata készített egy rövid, ám annál szemléletesebb videót, hogy hogyan is működik mindez.

Az Apple Support oldalán pedig megtalálhatjuk a hivatalos leírást is:

  1. Kapcsolja be az új iPhone-t, és helyezze az iOS 12.4-es vagy újabb verzióját futtató aktuális iPhone készüléke közelébe.* Az aktuális iPhone készülékén ekkor megjelenik a Gyors kezdés képernyője, és lehetőséget kap arra, hogy Apple ID azonosítójának segítségével beállítsa az új iPhone-t. Győződjön meg arról, hogy a használni kívánt Apple ID látható a képernyőn, majd koppintson a Folytatás elemre. Ha aktuális készülékén nem látható a művelet folytatására szolgáló elem, kapcsolja be a Bluetooth funkciót.
  2. Várjon addig, amíg meg nem jelenik az animáció az új iPhone-on. Tartsa az aktuális iPhone-t az új iPhone fölé, majd igazítsa középre az animációt a kamera keresőjében. Várja meg a következő üzenetet: Befejezés az új iPhone-on. Ha nem tudja használni az aktuális iPhone kameráját, koppintson a Kézi hitelesítés elemre, majd kövesse a megjelenő útmutatót.
  3. Amikor erre felszólítást kap, adja meg az aktuális iPhone jelkódját az új iPhone-on.
  4. Az útmutató követésével végezze el a Face ID vagy a Touch ID beállítását az új iPhone-on.
  5. Az Átvitel iPhone-ról elemre koppintva indítsa el az adatátvitelt a korábbi iPhone-ról az új iPhone-ra. Megadhatja azt is, hogy bizonyos beállítások – például Apple Pay és Siri – átkerüljenek-e a korábbi iPhone-ról az új iPhone-ra.
  6. Ha rendelkezik Apple Watchcsal, és egy új iPhone beállítását végzi, akkor lehetőséget kap arra is, hogy átvigye az Apple Watchon tárolt adatokat és beállításokat.
  7. Tartsa egymáshoz közel a készülékeket, és hagyja őket az áramforráshoz csatlakoztatva addig, amíg az iPhone-adatátviteli folyamat be nem fejeződik. Az átviteli idő olyan tényezők függvénye, mint a használt kapcsolattípus, a hálózati körülmények és az átvitt adatok mennyisége.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!