Bizonyos szempontból 35 százalékkal lassabb SSD-t kapott a 2019-es MacBook Air

HusztiD 2019.07.18. 15:55 Mac 1 db 394

macbbokair

Az Apple pont az elmúlt napok folyamán frissítette csendben a MacBook Air és Pro vonalat. Mint tudjuk, a notebook kicsivel olcsóbb lett, mint a tavalyi modell, s mellette még TrueTone kijelzőt is kaptunk.

A Consomac nem olyan rég letesztelte az új MacBook Air-t, s egy nagyon érdekes dolgot fedeztek fel. A csapat a Blackmagic Disk Speed Test által készített egy sebességtesztet, ahol az új Air 1,3 GB/s olvasási, s 1 GB/s írási sebességgel végzett. Elsőre talán nem rossz az arány, azonban ha a tavalyi modellhez hasonlítunk, akkor ott a notebook 2 GB/s olvasásra volt képes, míg 0,9 GB/s írásra.

Ezen számokból láthatjuk, hogy az új üdvöske írási sebessége egy kicsivel ugyan gyorsabb, azonban ha az olvasásról esik szó, akkor ott 35 százalékos lassulásról beszélhetünk, ami abszolút nem mondható elhanyagolandónak. Igaz, hogy az Air gépeket leginkább a diákok számára javasolják az almások, de ettől függetlenül érezhető különbségről beszélhetünk, ha egymás mellé állítjuk a 2018-as és a 2019-es notebookokat.

Szerintetek ez egy olyan feláldozható plusz, melyet valamelyest kárpótol a MacBook Air olcsóbb árszabása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Sagara - 2019.07.19. 23:40

    A pofátlanság ott van, hogy szinte majdnem minden Windows gépben lehet cserélni az SSD-t ami nem egy 1gb/s hanem akár 3,5 gb/s-el is olvass és majdnem hasonlóval is ír. Csak persze az Apple egy tipikus olyan “drágalatos” cég ami inkább raforrasztja az SSD-T az alaplapra, nehogy már a felhasználó jobban járjon…
    Mondom mind ezt mind PC és Mac felhasználóként.

Szólj hozzá Te is!