Angela Ahrendts alaposan lecsökkentette a fluktuációt az Apple-nél

HusztiD 2019.07.16. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 154

ahrendts

Az RBC Disruptors előző heti podcast-jében szerepelt az Apple egykori vezetője, Angela Ahrendts, aki egy nagyon érdekes dolgot osztott meg a hallgatókkal. Mint tudjuk, Angela öt évet töltött az almásoknál, s ezen idő alatt szinte teljesen átszervezte a belső működést.

A volt vezető megosztotta, hogy amikor az Apple-höz került, akkor 61 százalékos volt a munkavállalók megtartásának a mértéke, ám mire elhagyta az Apple-t, ott rekord magasságot döntöttek, hiszen 89 százalékra sikerült feltornászniuk az arányokat. Dióhéjban ez azt jelenti, hogy a korábbi 39 százalékos fluktuációt sikerült 11 százalékra lecsökkentenie egy olyan vállalatnál, ahol több, mint 70 ezer ember dolgozik.

Angela elmondta, hogy nap mint nap újabb kihívásai voltak. Az ötéves pályafutása alatt egyébként sok mindenen változtatott. Személyesen meglátogatta az üzleteket, aminek eredményeképp sokkal személyesebb volt a kontakt, illetve számos olyan programot vezetett be, ami által a munkavállalók könnyebben boldogultak a munkájuk során, s a kommunikáció is könnyebb volt. Nem utolsó sorban pedig az Apple Store-okat is átszabta a vezető, hiszen azok sokkal zöldebbek lettek a korábbi önmagukhoz képest.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!