Hiába fizetett sokat az Apple, továbbra sem teljesít kimagaslóan a Samsung

HusztiD 2019.07.09. 11:56 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 106

apple-samsung

Június végével véget ért egy újabb negyedév, így a különböző nagyvállalatok sorra számolnak be arról, hogy hogyan teljesítettek az elmúlt három hónap folyamán. Legutóbb a Samsungról tudhattunk meg pár érdekességet, július 30-án pedig az Apple is megejti aktuális pénzügyi konferenciáját.

A helyzet az, hogy nem annyira fényes a dél-koreai vállalat helyzete, mint elsőre hinnénk. Nem olyan rég az Apple 683 millió dollárt fizetett részükre, ugyanis a korábban berendelt OLED mennyiségre nem tudták garantálni a szerződésben foglaltakat. Pont emiatt kellett az almásoknak kötbért fizetniük.

Nem rossz summa ez sem, de a Samsung 5,5 milliárd dollár profittal zárt, ami szintén nem nevezhető rossznak első blikkre. Igen ám, de ha a tavalyi eredményekhez hasonlítunk, akkor 56 százalékos visszaesést tapasztalhat a koreai gyártó, ami azért eléggé aggasztónak mondható, s az elemzői előrejelzések sem fényesebbek a jövőre nézve.

Hogy mi lesz hosszabb távon, az természetesen a jövő titka. Feltehetően a rosszabb teljesítésben nagy szerepet játszott a Galaxy Fold rossz fogadtatása, s első körben sem igazán sikerült kijavítania a vállalatnak a fennálló hibáit, így inkább negatív visszhangot keltettek, mint jót.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!