Visszahozza az ollós mechanikás billentyűzetet a következő MacBook Air és Pro modelleknél az Apple

HusztiD 2019.07.08. 15:55 Kiemelt hírek, Mac 2 hozzászólás 500

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Az Apple elsőnek a 2016-ban megjelent MacBook Pro modelljeinél vezette be az úgynevezett pillangó mechanikás billentyűzetet, amely a régóta használt ollós mechanikát hivatott felváltani. Teltek a hónapok, majd kiderült, hogy nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket az új eljárás, s azóta már a harmadik generációs billentyűzet is bemutatkozott, de továbbra is sok panasz érkezik rá.

Az almások anno azért vezették be az új, pillangó mechanikát, mivel általa valamivel kisebb és elviekben ergonomikusabb lett a billentyűzet, mivel a leütések között kisebb volt a megtett távolsága a felhasználóknak. Igen ám, de nagy problémája volt, hogy pár hónap elteltével elkezdtek beragadni a gombok. Hiába mutattak be egy jó klaviatúrát, de hosszabb távon használhatatlan volt.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo úgy hiszi, hogy az Apple hamarosan visszahozza a korábbi ollós mechanikát. Ha igazak az elemző jóslatai, akkor elsőnek az ősszel érkező 2019-es MacBook Air modelleknél fog újra bemutatkozni a korábbi eljárás, a MacBook Pro tulajoknak viszont a következő évig kell várniuk, mikor is majd újra frissíti a felhozatalt a kaliforniai vállalat.

54fdec23ecad048d51ceb0cc-703-527

Hogy valóban így lesz-e, vagy sem, az még a jövő titka, de Kuo szavaira érdemes adni. Mi is inkább azt mondjuk, hogy legyen kicsit vastagabb a klaviatúra, de inkább lehessen megbízhatóan használni, minthogy állandóan beragadjon.

Ti örülnétek, ha valóban visszahozná az Apple az ollós mechanikát?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Levente - 2019.07.08. 18:59

    Biztos hogy nem az nagyon égés lenne Tim APPLE szeméből

  2. Popacsku - 2019.07.10. 16:03

    Én használom mindkettőt, nekem a rövidutas pillangó jobban tetszik. 2016-os Macbook Prot használok, és eddig gondom nem volt a billentyűzettel, pedig napi szinten dolgozok vele, és persze nem sterill környezetben.

Szólj hozzá Te is!