Több száz alkalmazást törölt kormányzatok kérésére az Apple

HusztiD 2019.07.04. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 214

app-store1

Az Apple nem olyan rég kiadta az úgynevezett Transparency Report-ot, melyből olyan érdekességeket tudhattunk meg, hogy hány alkalmazást töröltek az App Store-ból kormányzati kérésekre a tavaly júliustól decemberig tartó időszakban.

A beszámoló alapján az almások 80 kérelmet kaptak 11 országból, hogy összesen 634 alkalmazást töröljenek az App Store-ból. Érdekesség, hogy ennek nagy része kínai kérelem volt, ugyanis az ország kormányától 526 darab alkalmazásra terjedő törlési kérelem érkezett. Kína egyébként 626 applikációra adta be kérelmét, így a törlések száma igencsak jónak nevezhető.

A törlési kérelmek leginkább az erőszakra, valamint a szerencsejátékra terjedtek ki. Általában akkor ad be egy kormányzat a nagyvállalatokhoz ilyen törlési igényt, amikor egy adott alkalmazás szembe megy az adott régió előírásaival. Egyébként az alábbi országok kormányai fordultak az almások felé: Kína, Vietnam, Ausztria, Kuvait, Szaúd-Arábia, Törökország, Libanon, Hollandia, Norvégia, Oroszország és Svájc.

Amennyiben az iCloud adatok törléséről beszélünk, akkor 4 875 kérelmet kaptak 22 503 fiókra vonatkozóan. Felülvizsgálatot követően ezek 82 százalékát teljesítették a kaliforniaiak. Ugyan nem osztottak meg pontosabb infót, de feltehetően ezek inkább spam jellegű fiókok lehettek.

Akit esetleg érdekelne, hogy Magyarországon mi a helyzet, az itt tekintheti meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!