Jony Ive több, mint 20 év után távozik az Apple-től

HusztiD 2019.06.28. 09:55 Egyéb, Jony Ive, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 411

LFW SS2013: Burberry Prorsum Front Row

Késő esti órák folyamán érkezett a hivatalos és egyben sajnálatos hír, mely alapján Jony Ive, az Apple örökletes dizájnguruja elhagyja a vállalatot. Jó hír, hogy Jony saját és egyben független dizájnstúdiót alapít, s az elsődleges ügyfele korábbi munkaadója, az Apple lesz.

Jony az elkövetkezendő hónapokban is az Apple alkalmazottja marad, s a tervek szerint 2020 folyamán indítja útjára újszülött stúdióját LoveFrom néven, s innentől is szorosan együttműködnek az óriásvállalattal. Hogy ez voltaképp milyen eredményt szül, az még a jövő titka. Elviekben a kaliforniaiak  továbbra is kiélvezik a dizájner és csapatának tehetségét, de az nem derült ki, hogy mennyire avatják majd bele a bennfentes dolgokba. Egy biztos, Jony független lesz, s ezentúl képes lesz más projektekre is fókuszálni.

Sir Jonathan Ive helyét Evans Hankey és Alan Dye párosa veszi át, kik egyenesen Jeff Williamsnek fognak beszámolni a projektjeikről. Hogy milyen lesz a két vállalat között az együttműködés, valamint hogy innentől kezdve mire számíthatunk, az még a jövő titka, de érdemes lesz megnézni, hogy milyen irányba halad tovább az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. g - 2019.06.28. 09:57

    Na végre valami jó hír. Már nagyon régen távoznia kellet volna.

  2. Kovig - 2019.06.29. 09:05

    Miert?

Szólj hozzá Te is!