Egy fontos partnerével szakított az Apple. Kevésbé lesz forradalmi az új iPhone-ok kamerája?

HusztiD 2019.06.26. 15:55 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 1 388

Gather_Round_Xr-Camera-780x536

A Telegraph értesülései szerint az Apple-nek nem sikerült új egyezséget kötnie a brit vállalattal, a Nanoco-val, amely egy újabb szintre emelte volna az iPhone-okban lévő kamerákat. Egyelőre konkrét részleteket nem tudni, hogy miért szakítottak velük az almások, de minden bizonnyal nagy kihatással lesz a vállalat termékeire. A Nanoco részvényei a hír hatására 74 százalékkal zuhantak.

A Nanoco az úgynevezett “quantum dot” technológia egyik vezetője. Lényegében ez a fejlesztés teszi lehetővé, hogy a kamera szenzora hatékonyabb módon, sokkal több fényt legyen képes befogadni. Ezzel az eljárással az Apple javíthatta volna az iPhone modelljeinek kameráit, illetve ez által fejleszthették volna tovább a kiterjesztett valóságbeli élményeket.

Hogy mi áll az eset hátterében, arra sajnos nem derült fény. Lehetséges, hogy az Apple-nek sikerült egy másik kisebb vállalatot találnia, kik esetükben egy jobb alternatívát kínálnak. Mindenesetre legyünk türelemmel, s nézzük meg, milyen újdonságokat tartogatnak majd számunkra az idei évi iPhone modellek, ugyanis minden évben nagy hangsúlyt fektet kameráira az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Gabe - 2019.06.28. 06:45

    Amennyiben nagy hangsúlyt fektetne a kamerába akkor egy közel 500.000 Ft os termék nem maradna alul egy huawei p 30 pro-val szemben kamera terén. Sajnos évek óta csak a termék ára növekszik de a tudás kevésbé. Nyilván ott a face id ami irányt mutatott mint anno az ujjlenyomat olvasó, ellenben az a tény , hogy a világ egyik legnagyobb és leggazdagabb vállalata nem képes pénzt és energiát fektetni abba ,hogy világ első legyen pl a telefonban található kamerái terén kicsit nevetséges. Nem azt szeretném jelezni hogy az Apple termékek kamerái annyira de annyira rosszak lennének de közel sem piacvezető ebben a tekintetben.

Szólj hozzá Te is!