Egyelőre nagyon kevés készüléket támogat WWDC ’19-en bemutatott ARKit 3

HusztiD 2019.06.07. 15:55 iOS, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 243

wwdc19-1103

Az Apple vezetői a 2019-es WWDC konferencián mutatták be a legújabb operációs rendszereket és azoknak újdonságait. Mint előadás közben kiderült, az almások leleplezték az ARKit 3 keretrendszert, mely új magasságokba emeli a kiterjesztett valóságbeli élményeinket.

Az előadás berkein belül remek AR demókat csodálhattunk meg, s többek között láthattuk, hogy a Minecraft fejlesztői miképp emelik új szintre a kiterjesztett valóságot. Arról ugyan nem esett szó, hogy milyen készülékek támogatják az új keretrendszert, de az valahol sejthető volt, hogy hatalmas számítás fog hozzá kelleni.

A hivatalos információk szerint jelenleg csak azon készülékeken lesz elérhető az ARKit 3, melyekben az A12 Bionic chip található meg. Ergo ez a tavaly év végi iPad Pro modelleket rejtik magukban, illetve az iPhone Xr és Xs modelleket. Az ennél korábbi iPad és iPhone készülékek sajnos nem élveznek támogatottságot, mivel a processzorok egyáltalán nem bírnák kezelni az ezekhez tartozó hatalmas számítási feladatokat.

Érdekes egyébként, hogy az első ARKit keretrendszer nagyon sok készüléket támogatott anno, mint az iPhone 6s, vagy az ötödik generációs iPad.

Ti mennyire szoktátok kiélvezni a kiterjesztett valóságot támogató alkalmazásokat? Illetve várjátok már miatta az új keretrendszert?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

https://9to5mac.com/2019/06/04/arkit-3-device-support/

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!