Gyenge látási viszonyok között is segítene az Apple rendszere

HusztiD 2019.05.31. 09:55 Apple Car 0 db 96

apple-car

Éveken át olvashattunk az Apple titkos projektjéről, a Titan-ról, melyből végül semmi sem valósult meg, hiszen az Apple idén tavasszal függesztette fel a tevékenységet. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy van némi utórezgés, ugyanis az almások az elmúlt napok folyamán a Európai Szabadalmi Hivatalhoz egy új szabadalmat nyújtottak be.

Ugyan a pontos részletekbe nem mentek bele az almások, de lényegében egy olyan visszatükröződő reflektorról írnak, mely gyengébb látási viszonyok között (köd, eső, hózápor) is képes lenne feltérképezni az utat. Lényegében a radar a kasznin kapna helyet, s a kiterjesztett funkciójának köszönhetően messzebbről is képes lenne beazonosítani az adott útszakaszon a táblákat, amit az ember csak nagyon nehezen, esetleg későn venne észre.

A mostani szabadalom azért érdekes, mivel az Apple immáron hivatalosan is kaszálta a Project Titan-t. Ettől függetlenül nem tudjuk, hogy mit hozhat a jövő, hiszen ha magát az autót nem fejlesztik, attól függetlenül dolgozhatnak olyan szoftveres megoldáson, mely hasznos lehet a jövőbeli autók számára, melyet a gyártók licencelhetnek.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!