Trump teljesen kitiltotta a Huawei-t az amerikai piacról, miközben a Google elvette az Androidot

HusztiD 2019.05.20. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 1 183

1557952045434

Kezd felkavarodni az a bizonyos állóvíz, ugyanis a Business Insider értesülései alapján az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump kitiltotta a kínai Huawei-t az amerikai piacról. Ennek kapcsán pedig kisebb kereskedelmi háború kitörésére számíthatunk a közeljövőben.

A Huawei és vele együtt a ZTE immáron jó ideje szúrja Trump szemét, ugyanis korábban is kémkedéssel vádolták a két kínai gyártót. Mi pedig ahogyan tudjuk, tavaly év végén az egyik fejest is letartóztatták, mivel tudatosan megsértették az embargót, hiszen a gyártó Iránban, Kubában, Szíriában és Szudánban értékesített olyan termékeket, melyeket nem lett volna szabad. Most elviekben a telekommunikációs hálózatok  védelme kapcsán sértettek azzal a kínaiak, hogy tesztelik az 5G-t, s az amerikai hatóságok inkább nemzetbiztonsági kockázatot látnak benne.

Az egyik ismert elemző, Tim Bajarin korábban azt nyilatkozta, ha Trump valóban meglépi, hogy teljesen kitiltatja a Huawei-t az amerikai piacról, akkor egy kisebb fajta háború robbanhat ki, hiszen ekkor Kína is esélyes, hogy valamilyen ürüggyel tiltani fogja az amerikai gyártók termékeit saját piacáról. Mint tudjuk, az Apple sohasem titkolta, hogy mennyit jelent számukra a kínai piac, hiszen a bevételük nagy része innen folyik be.

A tegnap esti órákban, Trump tiltását követően a Reuters számolt be egy szintén érdekes hírről, mely alapján a Google elvette a Huawei-től a jogot, hogy Androidot használhassanak. Ez azt jelenti, hogy az eddig kiadott szoftverekkel még elmennek a telefonok, de a jövőben nem érkezik majd hozzájuk frissítés, s az olyan Google-ös alkalmazások, mint a Play áruház, a Gmail vagy a Maps, sem lesz használható a kínai gyártó készülékein. Minderről egy meg nem nevezett forrás számolt be, s nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz erre a Huawei válasza. Egyébként ennek ellenére a gyártó használhatja az Android nyílt forráskódú részeit.

Hogy milyen hatással lesz mindez a gyártóra, illetve a többi piacra, az még a jövő titka. Ti mit gondoltok az esetről?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. László Levente - 2019.05.20. 13:47

    2019-ben ez lesz a probléma érzem…

Szólj hozzá Te is!