Trumpnak köszönhetően emelkedtek az Apple termékek árai

HusztiD 2019.05.15. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 439

tim-cook-donald-trump

Egy jó ideje tudni, hogy az amerikai elnök, Donald Trump egy új adó bevezetésével próbálja meg csökkenteni a kínai importot. Ahogyan várható volt, ez nagyon negatív hatással van a gyártókra, hiszen több helyen várható áremelés, akárcsak z Apple-nél.

Trump 25 százalékos adót vet minden Kínából behozott termékre. Ennek egyik oka nem csak az, hogy több bevételhez jussanak, hanem az is, hogy a nagyobb amerikai gyártók csökkentsék a Kínával való kereskedésüket. Például az Apple-nél korábban próbálkozott az elnök, hogy az ázsiai ország helyett Amerikába vigyék a gyártást, de eddig ez nem igazán jött össze. Igaz vannak olyan folyamatok, melyeket odahaza végez az Apple, de a termékeik jelentős részét még így is Kínában gyártják le és rakják össze.

Az elnök új reformjának köszönhetően Amerikában jó pár termék drágult az almások szemszögéből. Érdemes megjegyezni, hogy egyelőre az Apple termékek zömének árszabása változatlan maradt, de a töltőkábelek, adapterek 10 százalékos növekedésen estek át, míg az iPad bőrtokok 25 százalékoson. Várhatóan a későbbiek folyamán több terméküknél is megfigyelhető lesz némi drágulás, az elemzők átlagosan 10 százalékra saccolnak. Ennek hatására, hogy érvénybe lépett az új adó, az AAPL közel 6 százalékot esett vissza.

Elemzők szerint az Apple-nek ezáltal 2-3 százalékkal növekszik az iPhone előállítási költsége. Mivel minket nem érint Trump reformja, így reméljük, hogy még véletlenül sem jut eszébe az almásoknak emelni az Amerikán kívüli árakon.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!