2019 Q1-ben is az Apple Watch-ra mutatkozott a legnagyobb kereslet

HusztiD 2019.05.13. 11:56 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 432

apple-watch-trio-2019

Most, hogy bőven véget ért a 2019-es év első negyedéve, a Counterpoint egy új felmérést adott ki, melyből megtudhattuk, hogy hogyan alakult az okosórák piaca az idei év első három hónapjában. Nagy meglepetés talán senkit sem ér, ha azt mondjuk hogy legutóbb szintén az Apple diadalmaskodott.

Éves szinten 48 százalékot nőtt az okosórák piaca, mely eléggé szép teljesítménynek számít, s kimutatja, hogy igen is nagy potenciál rejlik bennük. Ha az Apple-t nézzük, akkor ők majdnem hasonló, 49 százalékos aránnyal növelték eladásaikat az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Az almások csupán 0,3 százalékkal növelték a piaci részesedésüket az előző év ugyanezen időszakához képest, így jelenleg az eladott okosórák kicsivel több, mint egyharmada valamilyen Apple Watch modell. Legnagyobb növekedést egyébként a második helyen álló Samsung érte el, kiknek sikerült 7,2 százalékról 11,1 százalékra növelniük a részesedésüket.

q1-2019-Apple-Watch-estimates

Ha az egyéb kategóriát nézzük, akkor látható, hogy 30,8 százalékról 27,9-re csökkent a többi, meg nem nevezett gyártó megoszlása. Sajnos a Counterpoint ezúttal nem osztotta meg, hogy a gyártóknak összesítettben hány millió okosórát sikerült elpasszolniuk, így csak azt tudhattuk meg, hogy mely óriásnak milyen volt a megoszlása a piacon.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. László Levente - 2019.05.13. 13:49

    Érdekes látni hogy a xiaomi nincs ott azzal a mi band 3-massal… ºل͟º ༽

Szólj hozzá Te is!