Retina szkennert kaphatnak a jövőbeli MacBook-ok

HusztiD 2019.05.07. 15:55 Apple, Mac 0 db 91

apple_z0sh_mlh4231_bh_macbook_pro_15_inch_with_1294036

Két évvel ezelőtt, miután az Apple bemutatta az iPhone X-et, azt követően olvashattunk először olyan szabadalomról, mely alapján a MacBook modellek is megkaphatják a Face ID-t. Ugyan az újabb MacBook Air és Pro gépeknél bemutatkozott a Touch ID, azonban az arcfelismerés még várat magára.

Ezúttal a jól ismert Patently Apple tett felfedezést, arra irányulóan, hogy újabb biometrikus szenzort kaphatnak a jövőbeli Mac-ek. Most nem a Face ID-ról van szó, hanem egy ahhoz hasonló megoldásról, egy retina szkennerről. Ugyan jól működik a Face ID, de valamiért az Apple a Mac-ek esetében lehet nem azt, hanem a retina szkennert fogja alkalmazni. Nem utolsó sorban az is felmerült, hogy a jövőbeli Magic Keyboard-ok egy olyan Touch Bar-t kapnának, melyeket a MacBook Pro modelljeiben találhatunk meg, s természetesen vele együtt itt is elérhető lenne az ujjlenyomatolvasó.

Kíváncsian várjuk, hogy ténylegesen is lesz-e valami a legújabb szabadalmakból, avagy nem. Az Apple többször védet le olyan szabadalmakat, melyeket későbbiek folyamán mégsem alkalmaznak, így ennek apropóján érdemes lesz kivárni, hogy bemutatnak-e valamit az almások, vagy sem.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!