Jony Ive: a dizájner, ki a jövőben él

HusztiD 2019.04.26. 12:55 Jony Ive 0 db 265

1_hwe5Nex4jGPlWc1100AT2w

Jony Ive-ról, az Apple örökletes fenegyerekéről az utóbbi időben nagyon keveset hallhattunk, mióta kissé háttérbe vonult. a Dior Men-től Kim Jones-nak lehetősége volt egy interjút készítenie az almások fő dizájnerével, ahol pár érdekes dolgot elárult munkájáról Ive.

Jony elmesélte, hogy neki és a csapatának sokszor vannak olyan ötletei, melyeket a jelen technológia még nem tesz lehetővé. Olyan ötletek, melyekből még csak prototípusokat sem tudnak alkotni. Ekkor ő és csapata akár éveket vár, mire a technológia eljut arra a szintre, hogy képesek legyenek megvalósítani a koncepcióikat. Jony ezt mindig is furcsállta, de elárulta, hogy sokszor nagyon sok idő kell ahhoz, mire egy ötletet meg tudnak valósítani.

Ugyanakkor a dizájner megjegyezte, hogy felelősséggel tartoznak azért, amit alkotnak, hiszen sosem lehet tudni, hogy innoválnak-e, illetve hogy lesz-e valamilyen olyan következménye az ötletüknek, melyet még ők sem látnak előre. Szerinte ha valaki olyat alkot, melynek következményeit nem igazán látja előre, akkor fel kell arra készülnie, hogy lehetnek ilyenek esetek, s vállalnia kell a munkájáért a felelősséget.

Végül arra szintén fény derült, hogy Jony sosem a jelenben, hanem a jövőben él, hiszen sokszor érzi, hogy két évvel előrébb van az időben, hiszen folyamatosan tervezniük kell úgymond a jövő termékeit, irányvonalait.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!