Az Egyesült Királyságban az iPhone Xr a menő, azonban EU szinten a Samsung a top gyártó

HusztiD 2019.04.23. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 258

iphone-xr-colors

A Kantar jóvoltából elkészült a legújabb felmérés, melyben azt vizsgálták, hogy hogyan teljesítettek az okostelefon-gyártók az idei év első negyedévében. Mondhatjuk, hogy egyaránt menőek voltak az Apple és a Samsung készülékei az EU piacán.

Az iPhone Xr volt az egyértelmű nyertes az Egyesült Királyság felhasználói körében, melynek még az Xs és Xs Max eladásait is sikerült felülmúlnia, azonban sajnos nem számszerűsítették. Ha az EU piacát nézzük, akkor itt egyaránt nagy kereslet mutatkozott az Xr és Xs/Xs Max telefonok iránt.

Egy nagyon érdekes dologra rámutatott a Kantar kimutatása, ugyanis kiderült, hogy az EU-ban az új iPhone Xs és Xs Max vásárlóinak 16 százaléka váltott a korábbi csúcsmodellről, az iPhone X-ről, míg az Xr tulajok esetében ezen arány egyetlen egy százalékra tehető. A szakértők az adatok alapján megjegyezték, hogy a felhasználók, kik valamilyen csúcsmodellel rendelkeznek, azok később cserélnek, illetve ha váltanak is, akkor általában egy újabb csúcstelefonra.

Ha az amerikai piacot vizsgáljuk, akkor ott sem lehet panasza az Apple-nek, ugyanis minden eladott tizedik okostelefon egy iPhone Xr. Kínában viszont másabbak az arányok, hiszen ott az eladott készülékek száma 0,4 százalékkal csökkent a 2018 első negyedéves adatokhoz képest.IOtt továbbra is az iPhone X a nyerő, azonban a top 10 eladott készülék között ott szerepel az iPhone Xs Max és az Xr egyaránt. Ugyanezen piacon 2 százalékkal csökkent az iPhone átlagos eladási ára, míg maga a piac 5 százalékkal növekedett.

Ha a Samsungról beszélünk, akkor vissza kell kicsit térni az EU-s piachoz, ugyanis az elmúlt három hónapban a dél-koreai gyártó volt a legnépszerűbb. A számok kimutatták, hogy egyértelműen az új telefonok a menőek, hiszen a Samsung eladásainak 49,4 százalékát tette ki a Galaxy S10, míg további 42,8 százalékot az S10+, illetve a maradék szűk 8 százalék az S10e adatait rejti magában.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!