Újragondolt Music, Podcast, Books és TV alkalmazásokkal érkezik a macOS 10.15

HusztiD 2019.04.12. 09:55 macOS, Pletykák 0 db 83

music-podcasts-tv-books-mac-1

A macOS következő főverziója, a 10.15 újragondolt, s egyben különálló Music, Podcast és Books alkalmazásokkal érkezik, ami mellett a március végén megígért TV appot is megkapja a rendszer. Legalábbis erről számolt be a jól ismert Steve Troughton-Smith, akihez az infókat a 9to5Mac szerkesztője, Guilherme Rambo egészítette ki, aki az utóbbi években egyébként is eléggé megbízható forrásokból közölte le az aktuális újdonságokat, hogy mikre számíthatunk.

Az információk szerint az Apple teljesen újragondolja a Books alkalmazást, s az értesülések alapján nagyjából olyan lesz, mint az Apple News app, csak éppen Mac-en, s mellette az Apple Channels-hez is megérkezik az új applikáció. Az almások továbbra megtartják az iTunes-t, azonban az új macOS-ben különálló (Apple) Music és Podcast programok lesznek megtalálhatóak. Az új alkalmazások a UIKit keretrendszer alapúak lesznek.

Arról sajnos nem szólnak a hírek, hogy mi lesz az iTunes sorsa a jövőben, azonban az Apple ezen új, célirányos appokkal próbálja meg tovább egyszerűsíteni rendszerét. Ne feledjük, június 3-án lesz a WWDC ’19 konferencia médiaeseménye, így hivatalosan csak akkor derül ki, hogy mivel támadnak a kaliforniaiak.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!