Immáron Európában is megkezdte az életmentést az Apple Watch 4 EKG funkciója

HusztiD 2019.04.04. 17:55 Apple Watch 1 db 498

ecg1

Az Apple előző hét folyamán adta ki a watchOS 5.2-es változatát, mely egy igazán fontos frissítés volt, hiszen EU számos országában vált elérhető általa az EKG funkció. Mint tudjuk, az Apple Watch 4 megjelenése óta csak az amerikai felhasználók számára volt nyitott a funkció, de immáron mi sem panaszkodhattunk.

Amikor tavaly ősszel megjelent az okosóra, akkor több beszámoló is érkezett, hogy az EKG mérési funkció miképp mentette meg egy-egy adott ember életét. Ezúttal sincs ez másképp, hiszen legutóbb egy nevét elhallgatását kérő német úriember figyelmét hívta fel a pitvarfibrillációra.

A felhasználó, miután kíváncsiságból kipróbálta az appot, az az első mérést követően problémát jelzett, így gyorsan orvoshoz fordult. Emberünk csak poénból próbálta ki az új funkciót, amikor pedig orvoshoz fordult, akkor annyival lekezelték, hogy biztosan false riasztást adott az óra. Mindenesetre nem hagyta nyugodni hősünket a dolog, így egy fizikai felmérésen vett részt, ahol standard EKG gépre kötötték, s hamar kiderült, hogy bizony jól mért az óra, s valóban probléma áll fent.

A névtelen főhősünk nagyon örül, hogy az óra idő előtt jelzett, hiszen így talán elkerülhetőek a további komplikációk.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jambrik Rudolf - 2019.04.05. 15:58

    Nekem az USA ban vásárolt 4- es szériám van, eddig volt rajta EKG app. ha most frissítem akkor nem törlődik?

Szólj hozzá Te is!