Az iFixit szétkapta az új iPad Minit

HusztiD 2019.04.04. 11:56 iPad, Kiemelt hírek 0 db 142

UjWhtgM1jlWvBJQF.huge-2

Az Apple nem olyan rég dobta piacra az ötödik generációs iPad Minit, melyre a méltán népszerű iFixit csapata lecsapott, hogy darabjaira szedje. Tudjuk jól, hogy az új miniben az iPhone Xs modellekben is megtalálható A12 Bionic chip kapott helyet, azonban itt csak 3GB RAM-ot pakoltak mellé a kaliforniaiak.

A tablet felnyitását követően hamar kiderült, hogy az új Mini egy 8 megapixeles hátsó szenzort kapott f/2.4-es fényrekesszel, míg az előlapon egy 7-es lencsét találhatunk meg f/2.2-es fényrekesszel. Ez hatalmas előrelépésnek minősül, ugyanis tabletek közül elsőnek a 10,5 colos Prónál alkalmazta ezen szenzort az Apple, s a negyedik generációs Mini, mely négy évvel ezelőtt jelent meg, csupán egy 1,2 megapixeles szenzorral szégyenkezhetett korábban az előlapon.

További érdekesség a True Tone szenzor megjelenése, illetve a mikrofont is áthelyezte középre az Apple, valamit egy 19,32 Wh-s aksit egyaránt megtalálhatunk, ám ezen felül nem sok újdonságot találtak benne a szakik.

Ha a szerelhetőségről beszélünk, akkor az új Mini csupán 2 pontot kapott a 10-ből. Mondhatjuk az új Mininek is az a baja, mint a többi iPad-nek. Az Apple mindent ragaszt, így körülményes szervizelni. Ha cseréltetni szeretnénk az aksit, akkor az túlságosan is macerás, illetve ha a Touch ID egyaránt cserére szorulna, akkor bizony azzal együtt a kijelzőt is le kell váltanunk – vagy ha nem, akkor ugyan működni fog a Home gomb, azonban az ujjlenyomatolvasástól elköszönhetünk.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!