Még a Huawei pénzügyi vezetője is Apple termékeket használ

HusztiD 2019.03.27. 13:55 Egyéb 0 db 1 059

Huawei-arrest

Tavaly decemberben jött egy nagyon érdekes hír, mely alapján letartóztatták a Huawei alapítójának a lányát, Meng Wanzhou-t, aki nem mellesleg a vállalat pénzügyi vezetője egyben. Ezúttal újabb apróbb információkat szellőztetett meg a Bloomberg az eset kapcsán, ugyanis mint a tárgyalása során kiderült, a vezetőnél számos Apple terméket találtak, mikor elfogták.

Mengnél összesen négy tech termék volt: egy iPhone 7 Plus, egy MacBook Air, egy iPad Pro, valamint egy Porsche kiadású Huawei P20. Az esetről azért is érdemes szót ejteni, mivel korábban számos olyan eset volt a kínai gyártóval kapcsolatosan, hogy amikor az alkalmazottaik Apple termékeket használtak, akkor azonnal kirúgták őket. Legutóbb például újévkor bakiztak egy hatalmasat, amiért két főt azonnal elbocsájtottak.

Úgy tűnik, hogy az alapító lányát nem fogják azért kirúgni, mert Apple termékeket használt. Viszont az, hogy ez napvilágra került, kicsit kellemetlen lehet a cég számára, hiszen egy olyan óriásnak, mint a Huawei, pont a saját termékeit kellene előnyben részesítenie, promóznia alkalmazottai által, legyen szó akár egy gyári munkásról, vagy egy felső-vezetőről. Jelenleg úgy néz ki, hogy Meng Wanzhou az Apple termékeit szereti jobban, nem a sajátjaikat, ez pedig árulkodik valamiről.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!