It’s Show Time: ígéretes szolgáltatásokat mutatott be az Apple

HusztiD 2019.03.25. 19:53 Apple, Kiemelt hírek 0 db 968

apple-event-tv

Ahogyan lenni szokott, az Apple aktuális médiaeseményét egy rövid, ám annál hangulatosabb videóval nyitották meg. A HomePod-ról volt szó, s kiderült, hogy immáron 2 millió alkalmazás támogatja az almások okoshangszóróját. A rövid felvezetést követően vállalat CEO-ja, Tim Cook lépett a porondra, ki az Apple szolgáltatásairól beszélt, mint a Find my Friends, Podcasts, Apple Music és Apple News, s természetesen a kiemelt biztonságra is felhívta a figyelmet.

Tim elárulta, hogy három évvel ezelőtt indították útjára az Apple News-t, mely azóta a legnagyobb alkalmazássá nőtte ki magát műfajon belül. Jó hír, hogy az Apple News+ szolgáltatáson belül immáron magazinok is megtalálhatóak lesznek, ami jelenleg 300 különböző újságot takar magában. Lényegében egy bővített híralkalmazást mutattak be, melynek a havidíja 9,99 dollár lesz. Az első hónap természetesen ingyenes, s egyelőre csak az amerikai és kanadai felhasználók számára lesz elérhető angol és francia nyelven. Az idei év őszén viszont Európa és Ausztrália szerte egyaránt elérhető lesz – azt azonban nem osztották meg, hogy EU-n belül mely országok lesznek érintettek.

apple-271

Mint kiderült, iszonyatosan pörög az Apple Pay, ugyanis ha marad a tendencia, akkor a felhasználók az idei év végéig 10 milliárd tranzakciót könyvelhetnek el. Mi több, a bankkártyás elfogadóhelyek 70 százalékánál van Apple Pay támogatottság Amerika szerte, de Kanada, az Egyesült Királyság és Ausztrália is hasonló cipőben jár. Az ígéretek alapján az idei év végéig újabb 40 országban jelenik meg az Apple Pay, s reméljük, hogy immáron nálunk, Magyarországon is elrajtol.

apple-317

Ha már a fizetési szolgáltatás, akkor az Apple bemutatta saját bankkártyáját, az Apple Card-ot, ami tömören biztonságos, nem lesz kártyadíja, illetve alacsonyabbak lesznek a kamatlábak. Plusz pont, hogy a szolgáltatás megmutatja az Apple Maps térképein, hogy mikor, hol és mennyit költöttünk. Lényegében nyomon követhetjük a költekezéseinket, valamint különféle kimutatásokat készíthetünk.

apple-366

Apple Arcade

Jelenleg több, mint egymilliárd játékos találhatunk meg iOS-en, s több mint 300 ezer fizetős és ingyenes alkalmazás van az App Store-ban. Ebből kiindulva a korábbi pletykák igazak voltak, az almások erre is kitaláltak egy szolgáltatást. A havidíjról egyelőre nem osztottak meg bővebb infót, viszont nem lesz több rejtett fizetés alkalmazáson belül, sem pedig reklámok. Jó hír, hogy ha elkezdünk egy játékot iPhone-on, azt nyugodtan onnan folytathatjuk iPad-en, Mac-en, vagy Apple TV-n ott, ahol abbahagytuk. Őszre egyébként több, mint 100 exkluzív címmel büszkélkedhet az Apple.

apple-375

A kissé rossz hír, hogy az Apple Arcade ősszel fog csak megérkezni, de a jó, hogy több, mint 150 országban lesz elérhető megjelenését követően, feltehetően nálunk, Magyarországon egyaránt.

Apple TV Channels

Természetesen a legjobban várt bejelentést az Apple sorozatos streamszolgáltatása volt. Az almások szerettek volna egy olyan szolgáltatást bevezetni, ahol csak azért fizetünk, ami érdekel minket, mindent megtalálhatunk egy alkalmazáson belül természetesen reklámmentesen, valamint online és offline is elérhető a lehető legjobb minőségben. Az új alkalmazásban olyan óriások show-jait is megtalálhatjuk, mint az HBO, Showtime, Starz és társai.

apple-448

A szoftver mindenre emlékezni fog, hogy mikor és mit néztünk, valamint hol hagytuk abba, így ha legközelebb visszatérünk, akkor ugyanonnan folytathatjuk, ahol korábban befejeztük. Mint az Apple Music esetében, így a szoftver itt is figyelni fogja, hogy miket nézzünk, s ennek megfelelő ajánlásokat fog adni számunkra.

További érdekesség a szolgáltatással kapcsolatosan, hogy nem csak Mac-en lesz elérhető a szolgáltatás, hanem okostévéken egyaránt. Elsők között a Samsung lesz ott, aztán az LG, Sony és Vizio is beszáll a buliba. Nem titok, de az almások még idén több, mint 100 országban fogják elrajtoltatni legújabb szolgáltatásukat, ami jelenleg egyébként 10 országban érhető el. Reméljük, hogy lesznek magyar nyelvű műsorok egyaránt.

Apple TV+

Lényegében ez lesz a szolgáltatás, melyre hónapok óta várunk. Az Apple olyan hírességekkel vezette fel, mint Jennifer Aniston, Jason Momoa, vagy Steven Spielberg. Minden egyes résztvevő egy-egy történetet mesélt el, de lényegében mondhatjuk, hogy mindenki a saját showját vezette fel, az almások pedig megmutatták, hogy mennyi ismert hírességet sikerült maguk mellé állítaniuk. Nagy hangsúlyt fektetnek a történetmesélésre.

apple-633

Az Apple TV+ egy reklámmentes, előfizetéses szolgáltatás, melyen belül elérhetőek lesznek az Apple original sorozatai. Természetesen minden Apple terméken elérhető lesz, s a szolgáltatást magát idén ősszel indítják útjára több, mint 100 országban. Egyelőre nem árulkodtak a havidíjról, de feltehetően ennek is 9,99 dollár lesz az ára.

Nem igazán volt rövid a keynote, azonban nekünk, magyarok számára nem feltétlen volt annyira érdekes. Reméljük, hogy hamarosan bővebb infókat is megosztanak, hogy mely szolgáltatások pontosan mely országokban lesznek elérhetőek. Amint pedig lesz videós összefoglaló, azt is megosztjuk azok számára, kik lemaradtak volna az eseményről.

Ti mit szóltok az Apple újdonságaihoz?

Képek: Engadget

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!