Itt az újabb Facebook botrány, azonnal változtasd meg a Facebook és Instagram jelszavaid!

HusztiD 2019.03.22. 09:55 Egyéb 0 db 516

facebooksecurity-800x499

Tegnap esti órákban új közleményt adott ki a Facebook, melyből kiderült, hogy felhasználók százmillióinak férhettek hozzá a jelszavaikhoz a munkatársaik. Elviekben a felhasználói fiókok adatai nem szivárogtak ki a vállalaton kívülre, csupán a közösségi oldal alkalmazottaihoz jutott el.

A bejegyzés szerint a Facebook minden januárban csinál egy biztonsági ellenőrzést, azonban idén egy érdekes hibára lettek figyelmesek. Facebook fiókok százmillióinak, míg az Instagramnál több tízezer jelszót tároltak titkosítatlanul egyszerű szöveges formátumban, ami által bárki hozzájuk férhetett. A közösségi oldal nagyon érzékeny, ha felhasználói adatokról van szó, s elviekben mindent titkosítva tárolnak szervereiken, azonban azt nem firtatták, hogy hogyan voltak elérhetőek jelszavak százmilliói ilyen egyszerű módon, melyhez bármelyik alkalmazott hozzáférhetett. Illetve az sem derült ki, hogy január óta miért csak most, március végén adtak ki minderről közleményt.

A hivatalos információk szerint a Facebook értesíteni fog minden olyan felhasználót, ki érintett a dologban. Mi azt javasoljuk, hogy mindenki változtassa meg mielőbb a Facebook és Instagram jelszavait, mielőtt komolyabb baj történne. A közlemény szerint nincs probléma, mi azonban mindenkit az óvatosságra intenénk, s ha lehet, akkor előzzük meg mihamarabb a bajt.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!