Ígéretes biztonsági startupot vásárolt fel az Apple

HusztiD 2019.03.13. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 114

lightohousecamera-800x567

Megszokhattuk immáron, hogy az Apple folyamatosan vásárol fel kisebb startupokat, melyek tapasztalatait, technológiáit a későbbi termékeik során használhatnak fel. Az almások ezúttal a londoni székhelyű Lighthouse AI-ra csaptak le.

A jelenleg kiszivárgott infók alapján az akvizícióra még előző év végén került sor, azonban konkrétabb információk nem láttak napvilágot, valamint a vállalat szóvivője sem erősítette meg az akvizíciót. A Lighthouse AI lényegében egy biztonsági startupként üzemelt, mely eléggé ígéretesen indult, azonban valamiért mégsem lett annyira elterjedt és ismert, mint azt a kezdetekben remélték.

A Lighthouse AI hangvezérlésen alapuló biztonsági kamerákat gyártott, s a termék képes volt megkülönböztetni az embereket. Például távolról vezérelhettük, s megkérhettük a rendszert, hogy ha délután 4 óráig nem érnek haza a gyerekek, akkor küldjön értesítőt a szülőknek. Azt szintén megkérdezhettük, hogy mit csináltak a gyerekek előző nap délután, s máris ott termettek a biztonsági felvételek az okoskészülékeinken. Esetleg arra is programozhattuk, hogy az adott felhasználónak küldjön értesítést, mikor egy felnőtt, vagy egy gyermek járkál az adott helyiségben.

Hogy miként használja fel az Apple az újonnan megszerzett szabadalmat, arról egyelőre nem tudni. Lehetséges, hogy a jövőbeli iOS termékekbe építenek be általa egy sokkal fejlettebb TrueDepth kamerarendszert. Esetlegesen az sem kizárt, hogy a későbbiek folyamán a HomePod-ot bővítik ki hasonló szolgáltatásokkal és technológiával, de erre egyelőre ne vegyünk mérget.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!