A Gorilla Glass gyártójától érkezik az első hajlítható üveglap az okostelefonokhoz

HusztiD 2019.03.06. 15:55 Egyéb, iPhone 0 db 108

59AC6F6D-6B7D-4B75-80C1-9DF637799350-780x438

A Samsung, majd a Huawei jelentette be február folyamán az első hajlítható okostelefonjait. Felmerülhet jogosan a kérdés, hogy milyen technológiát használ a két gyártó, de a jelenlegi információk alapján egy műanyag-bevonatos eljárás mellett döntöttek, melynek egyik negatívuma, hogy hosszabb távon úgymond elkophat a kijelző, ahol állandó hajlításnak van kitéve.

A Wired beszámolója szerint a Corning lehet az első olyan gyártó, ki bemutathatja a valóban hajlítható üvegpanelt. A Gorilla Glass paneljeiről ismert gyártó elviekben hamarosan legyártja az első prototípusokat, melyek azt követően tömeggyártásba mehetnek. Az információk szerint a panel mindösszesen 0,1 mm vastag, s a hajlítási rádiusza 5 mm-ert bír anélkül, hogy törne, mindezt persze 200 ezer alkalommal.

Hogy voltaképp milyen lesz a Corning technológiája, illetve az ejtéseket követően mennyire fog szétpukkanni, összetörni a panel, az egyelőre még erősen kérdéses. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy milyen megoldásokkal állnak elő a gyártók az elkövetkezendő évek folyamán, hiszen jelenleg úgy néz ki, ebbe az irányba megy el a technológia az elkövetkezendő években.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!