Ötből négy iOS készüléken fut az iOS 12

HusztiD 2019.02.27. 13:55 iOS 0 db 131

ios-12-hero

Az Apple folyamatosan frissíti az aktuális statisztikai megoszlást a fejlesztői oldalán. Legutóbb előző hét végén, február 24-én kerültek fel új adatok, melyből kiderült, hogy immáron az iOS eszközök 80 százalékán található meg a legújabb főrendszer, az iOS 12 valamelyik kiadása.

Ha az elmúlt négy év folyamán piacra dobott iOS készülékeket nézzük, akkor ott egészen pontosan 83 százalékos az iOS 12 aránya, míg az iOS 11 12 százalékra csökkent, s az ennél korábbi rendszerek 5 százalékos megoszláson állnak. Ha az összes iOS készüléket vizsgáljuk, akkor ott kicsivel másabbak az arányok, hiszen ott 3 százalékot csökkent az iOS 12, míg ugyanennyit nőtt a korábbi rendszerek statisztikája, s az iOS 11 ugyanúgy 12 százalékos elterjedtségen stagnál.

ios12

Egészen jó arányok ezek, hiszen ha azt nézzük, akkor az iOS 12 még csak tavaly szeptemberben jelent meg, s immáron ötből négy készüléken eme szoftver található meg. Ha a korábbi főrendszerhez, az iOS 11-hez hasonlítunk, akkor ott elmondhatjuk, hogy a 2017 őszén megjelent szoftver csak a következő év januárjára érte el a 65 százalékos megoszlást, szóval ha csak ebből indulunk ki, akkor láthatjuk, hogy sokkal népszerűbb az iOS 12, mint elődje.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!