Olcsó a Galaxy Fold kétezer dolláros ára? A Huawei erre is rákontráz!

HusztiD 2019.02.26. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 501

matex1-800x450

A Samsung pont a napok folyamán mutatta be legújabb csúcsmodelljeit, a Galaxy S10 szériát, majd megtudhattuk, hogy április végén érkezik a koreai gyártó első összecsukható okostelefonja. Nem váratott magára sokat a konkurencia, ugyanis egyből rákontrázott a Huawei, kik szintén a Mobile World Congress berkein belül leplezték le a Mate X-et.

Ha az elmúlt napokban azt mondtuk volna, hogy sok a Galaxy Fold 1 980 dolláros ára, akkor gondoljuk újra, hiszen a Huawei újonca 2 600 dollárba fog fájni, ha egyszer megjelenik. A kínai mérnökök pont az ellenkezőjére tervezték, mint a Samsungnál, hiszen itt a telefon összecsukva az egyik irányba egy 6,38, a másikba egy 6,6 és szétnyitva egy 8 colos készüléket ad. Különbség, hogy ameddig a Galaxy Fold-ot kijelzővel befelé csukhatjuk, addig itt kifelé nyithatjuk ki.

matex2-800x450

Ha a telefont összecsukjuk, akkor mindösszesen 11 mm-es lesz a vastagsága, azonban kinyitva 5,4 mm-ert kapunk. A készülékben három darab Leica lencsét találhatunk meg, egy 40, egy 16 és egy 8 megapixeles szenzort. Elviekben lesz egy negyedik kamerája is a készüléknek, de a bemutatón erről többet nem osztottak meg.

Az ujjlenyomatolvasót a telefon bekapcsológombjába építették be, s az ígéretek szerint a készülékben egy 4 500 mAh-es akkumulátor lesz, melyet 30 perc alatt 85 százalékos töltöttségre növelhetünk az 55W-os SuperCharge adapterrel.

Ugyan még csak 2 hónap telt el 2019-ből, de egyelőre úgy tűnik, hogy idén a hajtogatható okostelefonoké lesz a főszerep. Szerintetek az Apple belép erre a piacra?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!