Az Apple vadássza a kémkedős keretrendszereket használó alkalmazásokat

HusztiD 2019.02.13. 11:56 App Store, Apple, iOS 0 db 83

72962CF0-18C4-45F0-957B-C9E31DEFB5F6

Az előző hét végén érkezett egy nagyon érdekes hír, mely alapján több ismertebb alkalmazás olyan keretrendszert használ, ami által harmadik személyek is hozzáférnek a felhasználói adatokhoz és interakciókhoz. Az eset nagy port kavart, hiszen az azóta eltelt időben az Apple is értesítette fejlesztőit, hogy még véletlenül se használjanak ilyen és ehhez hasonló keretrendszert, különben törlik az App Store-ból a szóban lévő alkalmazásokat.

Az Apple egy nyilatkozatot is kiadott az eset kapcsán, s megosztották, hogy a saját ökoszisztémájukban a felhasználói biztonságon van a legnagyobb hangsúly. Az App Store-nak van egy csapata, s egy előírása, melyben tökéletesen megtalálhatóak az irányelvek, hogy milyen dolgoknak kell megfelelniük a fejlesztőknek, hogy az applikácóikat kiadhassák az App Store-ban.

Az olyan keretrendszerek, melyek statisztikát gyűjtenek, valamint monitorozzák a képernyői tevékenységeket a szoftverekről, s harmadik felek számára adják azokat tovább a felhasználók tudta nélkül, azok kizárásban részesülnek. Amennyiben bármely fejlesztőnek ilyen alkalmazására bukkannak az App Store-ban, azokat azonnal törölni fogják az almások.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!