Orvosok szerint 65 év alatti felhasználóknak teljesen felesleges használniuk az Apple Watch EKG funkcióját

HusztiD 2019.01.17. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 521

aw4

Úgy tűnik, lassan örökletes téma lesz, hogy jó dolog-e, hogy az Apple bemutatta okosórájában az EKG mérési funkciót, vagy sem. Egy hónappal ezelőtt, ahogyan elérhető lett az EKG applikáció, úgy számoltunk be, hogy máris életet mentett, azonban orvosok szerint túlreagálja a piac a témát.

Ezúttal a Verge számolt be arról, hogy bizonyos orvosok szerint egyáltalán nem jó dolog ez az EKG mérési funkció, melytől sokan odáig vannak és vissza. Mivel nem 100 százalékos az óra mérési pontossága, illetve nem is tekinthetünk úgy rá, mint egy hitelesített orvosi eszközre, ezért érdemes figyelmen kívül hagyni. Aki fiatal, s egészséges, annak nagy valószínűséggel nem lesz eme funkcióra szüksége.

Mi több, vannak olyanok, kik leginkább 65 év fölötti felhasználóknak ajánlják az EKG mérést, hiszen számukra lehet a leghasznosabb, csak sajnos többen vannak 65 év alattiak, mint felettiek. Amennyiben valaki az említett korosztály alatt van, nincs magas vérnyomása, nem cukorbeteg, sosem volt korábban stroke-ja, valamint egyéb szív és keringési problémái sincsenek, annak teljesen fölösleges használnia az EKG appot.

ecg-apple-watch

No de miért félnek ennyire az EKG méréstől az orvosok? Azért, mivel ha valakit nem helyesen diagnosztizál az óra, az fel fogja keresni az orvosát, ahol ki fog derülni, hogy egyébként semmi baja. Ez fölösleges megkeresést eredményez, így azon betegektől veszik el az időt, akiknek valóban szüksége van rá.

Természetesen vitatkozni lehetne az alábbi állításokkal, de mi inkább azt mondjuk, hogy abból semmilyen probléma nem lehet, ha az óra rosszul méri fel az állapotunkat, majd amiatt megyünk orvoshoz, ahol voltaképp kiderül, hogy kutya bajunk. Ahogyan a mondás tartja, ebben az esetben jobb félni, mint megijedni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!