Egyre inkább fejlődik a HomePod Sirije

HusztiD 2019.01.16. 17:55 HomePod, Kiemelt hírek, Siri 0 db 160

siri

A Loup Ventures jól ismert szakija, Gene Munster nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis alaposan letesztelte, hogy mire képesek a jelenleg piacon lévő okoshangszórók és virtuális asszisztenseik. Gene számára nem ez az első ilyen teszt, ugyanis legutóbb tavaly decemberben állt elő egy hasonló felméréssel, ahol a szoftverek számára 782 különböző kérdést rakott fel.

Egy évvel ezelőtt nem igazán dicsekedhetett az Apple, ugyanis akkor Siri a felrakott kérdések 52,3 százalékának megválaszolásával járt sikerrel. Most, egy évvel később összesen 800 kérdést rakott fel Gene az asszisztensek számára, melyek 99,6 százalékát értette meg Siri. Ugyan nem az almások szoftvere a legelső az úgynevezett sikerességi rátában, hiszen a feltett kérdések 74,6 százalékát válaszolta meg, azonban mégis nagy előrelépés ez az előző éves adatokhoz képest.

Első helyen továbbra is a Google Assistant áll, amely 100 százalékosan értett meg minden egyes felrakott kérdést, s azok 87,9 százalékára válaszolt helyesen. Harmadik helyen az Amazon Alexája található meg, amely 99 százalékban értette meg a kérdéseket, majd 72,5 százalékban válaszolt rá helyesen. Végül a Microsoft Cortanája is tiszteltét tette, ami 99,4 százalékát értette meg a kérdéseknek, azonban csak 63,4 százalékukra válaszolt helyesen.

Az alábbi táblázaton látható, hogy melyik termék, mely témakörökre milyen pontossággal válaszolt. Az Apple HomePod-ja itt leginkább a parancsok megértésében/végrehajtásában diadalmaskodik.

loup-ventures-by-category

A legújabb felmérésből jól kivehető, hogy évről évre fejlődnek a virtuális asszisztensek, s a legnagyobb előrelépést az Apple tette meg. Ezek után mi csak azt mondjuk, hogy az lenne a legjobb, ha végre magyar nyelven is megtanulna Siri, s lassan mi is csevejbe elegyedhetnénk vele a saját anyanyelvünkön.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!