Az Apple lesz a következő Nokia?

HusztiD 2019.01.09. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 246

image

A Goldman Sachs szerint az Apple lesz a következő Nokia. A csapat egyik ismertebb elemzője, Rod Hall úgy hiszi, hogy az almások jelenleg egy olyan utat járnak be, melyet a Nokia is bejárt, mielőtt végleg kudarcot vallott volna.

Mint tudjuk, lassulnak az iPhone eladások, kezd telítődni a piac, s ezzel Rod is tisztában van. Korábban a Nokiánál az volt a probléma, hogy hiába adott ki újabb modelleket a finn gyártó, ki egykoron az egész telefonpiacot uralta, az emberek nem érezték a kényszert a cserére, elégedettek voltak azzal a modellel, ami volt. Ezt követően jött az Apple az iPhone-nal, majd a különféle Androidos készülékek, s teljesen átalakult a piac.

Rod szerint a kaliforniaiaknak ki kell találniuk valamit, ha szeretnének továbbra is fennmaradni, ugyanis a statisztika remekül reprezentálja, hogy kitolódnak a frissítési ciklusok. Az elemző szerint az idei évben megközelítőleg 6 százalékkal eshet vissza az almások éves bevétele, s ebben nagy szerepelt játszanak majd a kínai eladások.

Természetesen egyelőre nehéz megmondani, hogy mit hozhat a jövő. Érdemes azért megjegyezni, hogy a Nokia bő egy évtizede nem csak azért vallott kudarcot, mert csökkentek az eladásaik, hanem azért, mert nagy kihatással volt, hogy nem voltak képesek alkalmazkodni az akkori trendekhez és piaci igényekhez. Ha nem a symbiant erőltetik, akkor lehet, hogy továbbra is fennmaradtak volna.

Szerintetek az Apple lehet a következő Nokia, avagy kicsit túlzott az elemző?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Yooozi - 2019.01.09. 18:00

  Szerintem túlzás, annó én is megrögzött Nokia-s voltam, de aztán jött a 2007 és erre az új irányra a Nokia nem tudott időben reagálni, ragaszkodott a már akkor is idejétmúlt op-rendszeréhez.
  Jelenleg nem csak az Apple, a többiek is kevesebbet adnak el, viszont nincs semmi forradalmi sehol se, itt egy kicsit több a pixel, ott van még egy kamera, Face ID, valószínűleg át kell állniuk egy egészségesebb és nem minden évben kényszerből csak azért is kiadok valamit stratégiára.
  A háttérben lévő szolgáltatások lesznek sokkal fontosabbak, mint maga a hardware.
  Gondolom én…

 2. kukcsi - 2019.01.10. 06:59

  Goldman& Sachs sok mindenhez èrt ehhez nem annyira

 3. Fap Fap Fap - 2019.01.14. 22:54

  Teljesen igazuk van. Nem kell sok, hogy egy uj startup berobbanjon es vigyen mindent a tech piacon. Az Apple most fejos tehenkent hasznalja a ceget. Mar nem a feltalalo innovator szerepeben van. Ennyi. Visszahozhato, de nem sanszos.

Szólj hozzá Te is!