Új eljárás miatt hamarosan teljesen eltűnhet az előlapi kamerakivágás az iPhone-okról

HusztiD 2019.01.08. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 685

1518084713

Az Apple 2017-ben mutatta be az iPhone X-et, mely teljesen szakított a hagyományokkal, hiszen a Home gomb helyett egy előlapi kamerakivágás, az úgynevezett TrueDepth kamerarendszer vette át a főszerepet. Sokak szerint zavaró a belógó sáv, azonban vannak, kik szerint egyenesen jól néz ki, s vitatkozni lehetne, hogy melyik tábornak van igaza.

Az Apple egyik beszállítója, az AMS egy olyan megoldást fejlesztett ki, amivel az almások hamarosan, ha nem is egészben, de részben eltüntethetik a kameraszigetet. Az AMS különböző optikai szenzorokat gyárt le az Apple részére, melyek a már említett kameraszigetben kapnak helyet. A legújabb információk szerint a vállalat kifejlesztett egy úgynevezett OLED mögötti fény és infravörös közelségérzékelőt, amivel az információk szerint az okostelefon-gyártók közelebb kerülhetnek a teljes kijelzős kialakításhoz, hiszen a nevéből adandóan a kijelző mögött kapnának helyet. Ergo nem lenne szükség semmilyen kivágásra.

Sajnos több információ egyelőre nem áll rendelkezésre, de amennyiben az Apple alkalmazni fogja eme technológiát, akkor bizony az azt fogja jelenteni, hogy csökkenteni fogják az újabb modellek kamerakivágását. Nyilván ezt követően már csak azt kell megoldaniuk, hogy hogyan rejtsék el az előlapi kamerát, de az már egy más kérdés.

Ti örülnétek, ha az Apple eltüntetné az előlapi kamerakivágást? Illetve jó ez így, ahogyan van, hiszen ez adja meg a telefon jellegzetes vonását?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!