Új OLED kijelző által karcsúsít a 2019-es iPhone modelleken az Apple

HusztiD 2018.12.19. 15:55 iPhone 0 db 401

iphonexsdesign-1

Igaz, hogy az Apple még bő három hónappal ezelőtt mutatta be az idei évi csúcsmodelljeit, de az ETNews máris a következő évi készülékekről pletykál. Az oldal információi alapján az almások jövőre egy új OLED technológiát próbálnak ki telefonjaikban, amivel kicsit könnyebbek és vékonyabbak lehetnek a készülékek.

A beszámoló szerint az Apple jelenlegi telefonjaiban egy olyan technológiát alkalmaznak, ahol a kijelző alatt található meg az úgynevezett érintésérzékeny, flexibilis réteg (panel), ami a nevéből adandóan érzékeli a gesztusokat. Az újabb technológiát korábban a Samsung fejlesztette ki és Y-OCTA-nak hívja. Lényege, hogy itt nem beszélhetünk külön rétegekről, ugyanis a szóban lévő panel magában a kijelzőben található meg – magyarán egybe lett gyúrva a kijelzővel.

Azzal, hogy nem külön rétegek alkotják a kijelzőt, hanem csak egy réteg, így valamivel könnyebb és vékonyabb lesz a panel. Természetesen itt olyan minimális különbségekről beszélhetünk, mely szabad szemmel nem igazán lesz észrevehető, viszont az Apple mérnökei számára kicsivel nagyobb hely lesz a telefonban, amit hasznosan kihasználnak – már ha nem újra a vékonyításra fognak rágyúrni.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!