A megtévesztő iPhone Xs marketingje miatt perelték be az Apple-t

HusztiD 2018.12.19. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 970

iphone-xs-notch-marketing

Manapság elmondhatjuk, hogy jóformán mindenki perel mindenkit – leginkább Amerikában. Az Apple szeptember folyamán mutatta be a jelenlegi iPhone modelleket, s ha visszaemlékszünk, akkor az iPhone Xs telefonoknál egy eléggé érdekes cselt alkalmazott: a promózott telefonok háttérképei tökéletesen elrejtették a készülék előlapi kameraszigetét.

Három hónap elteltével viszont az észak kaliforniai kerületi bíróságnál szembe mentek az almásokkal egy 55 oldalas beadvánnyal. Lényeg, hogy az Apple megtévesztően promózott, hiszen a honlapjukon fellelhető képek alapján arra asszociálhatnak az emberek, hogy ott nincs kamerakivágás, mint az iPhone Xr esetében. A sértett fél ezúttal egy férfi és egy nő volt, kik állításuk alapján megrendeltek egy-egy iPhone Xs-t, majd kicsomagolás után döbbentek rá, hogy itt is megtalálható egy kamerakivágás.

Ha mindez nem lenne elég, akkor a sértettek pixelvadászatot is játszottak, melyeket szintén leírtak a beadványban. Az iPhone X 2 436 x 1 125 pixelfelbontással rendelkezik, mely gyakorlatilag 2 szubpixelből áll 3 helyett (piros, zöld és kék). A felek nyomozásba kezdtek, s megállapították, hogy valójában csak két szubpixelből és egy hamis szuvpixelből áll a kijelző. Ebből ergo arra a megállapításra jutottak, hogy a kijelzőben összesen 5 481 000 szubpixel (2 436 x 1 125 x 2) található míg egy iPhone 8 Pluszban 6 222 800 (1 920 x 1 080 x 3). Ebből adódik, hogy több pixelt jelenít meg az olcsóbb 8 Plus, mint az 5,8 colos iPhone X és Xs.

Hogy mi lesz a per végkimenetele, azt természetesen még nem lehet tudni, de feltehetően még hallani fogunk a témáról.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!