Egyiptomból is kitilthatják az iPhone modelleket a versenyellenes árpolitika miatt

HusztiD 2018.12.18. 13:55 Apple, iPhone 0 db 385

iphone-xs-xr

Mikor az Apple bemutatta az idei évi csúcsmodelleket, akkor a magyar árakat elnézve kicsit megakadt a szemünk, ugyanis iszonyatosan drága árszabást adott idehaza az Apple, melyben persze nagy szerepet játszott a forint-dollár árfolyama. Ha eddig azt gondoltuk volna, hogy nálunk drága a telefon, akkor még nem hallottunk az egyiptomi árakról.

Az egyiptomi versenyvédelmi hivatal 60 napot adott az Apple-nek, hogy rendezze árszabásait, különben perre viszik az ügyet. Egyiptomban az Apple-nek nincs hivatalos üzlete, így csak a szerződött viszonteladókon át tud érvényesülni. A jelenlegi információk alapján ez nagyon rosszul hat a piacra, ugyanis Egyiptomban csaknem kétszer annyiba kerülnek az új iPhone modellek, mint Amerikában. Például egy 512GB-os iPhone Xs Max-ot 1 300 dollárért lehet kihozni az Egyesült Államokban, míg ugyanezért a készülékért közel 2 ezer dollárnak megfelelő pénznemet kérnek Keleten.

A versenyhivatal egyébként pont ezt sérelmezi, ugyanis egyébként sem annyira jó az ország gazdasági helyzete, mint mondjuk Amerikában, s ehhez képest majdhogynem dupla annyit kell megfizetniük az embereknek ugyanazért a termékekért. De ott van egy másik példa is, ugyanis ha Közel-Kelet maradunk, akkor az Egyesült Arab Emírségekben is 1 300 dollárnak megfelelő pénzösszeget kell megfizetni a szóban lévő csúcstelefonért.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!