Mégsem fogynak annyira rosszul az iPhone Xr és Xs modellek

HusztiD 2018.12.17. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 239

607490-2018-iphone-xr-iphone-xs-iphone-xs-max

A Mixpanel jóvoltából készült egy felmérés arról, hogy milyen a 2018-as iPhone modellek adoptációja. A csapat egy olyan statisztikai keretrendszert használt a felméréshez, mely különböző alkalmazásokban és weblapokon található meg.

Az első diagramon jól látható, hogy milyen megoszlásokra tettek szert december harmadikáig az új telefonok. Kis túlzással, de mondhatjuk hogy az iPhone Xs modellek fejenként elérték a 2,5 százalékos megoszlást, míg az iPhone Xr 1,5 százalékon áll – itt érdemes megjegyezni, hogy érződik az egy hónapos különbség, hiszen az Xs telefonokat szeptember végén, míg az Xr-t október végén adta ki az Apple.

Screen-Shot-2018-12-08-at-10.39.49-AMA második ábrán az egy évvel ezelőtti adatok láthatóak, mikor az iPhone 8 és az iPhone X volt a menő. Igazából itt látható, hogy milyen nagy megoszlásra tett szert az iPhone X a megjelenést követő szűk egy évben, azonban ha időarányosan vizsgáljuk, akkor december elejére sem érte el az 5 százalékos megoszlást a tavalyi csúcsmodell.

Screen-Shot-2018-12-08-at-10.39.57-AM

Természetesen jobb volt az iPhone X rajtja egy évvel ezelőtt, mint most az Xs-é, azonban ne feledjük, hogy az Apple idén két csúcsmodellt dobott piacra, így ha azok megoszlásait összeadjuk, akkor összesítettben egy kicsit jobban terjednek az új telefonok. Mellette nyilván itt van az iPhone Xr egyaránt, ami szintén hasonlóan teljesít, mint tavaly a nyolcas modellek.

Érdemes várni, s megnézni, hogy hosszabb távon miként teljesítenek az Apple aktuális okostelefonjai. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem feltétlen helyesek a pletykák, mely szerint nem igazán pörögnek az új okostelefonok.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!