Iszonyatos árakkal dolgozna az Apple, ha Amerikába vinnék a gyártási folyamatokat

HusztiD 2018.12.14. 09:55 Apple, iPhone 0 db 176

Foxconn-factory-640x351

A napok folyamán merült fel, hogy az amerikai elnök, Donald Trump 10 százalékos vámot vetne ki minden olyan tech termékre, melyet Kínából hoznak be a nagyvállalatok. Az elnök ezzel a lépéssel próbálja meg rávenni a nagyobb vállalatokat, hogy ne külföldön, hanem odahaza, saját szülőföldjeiken gyártassák le a termékeikhez a különféle kiegészítőket, illetve azokat ott szereljék össze.

A Creative Strategies egyik ismertebb elemzője, Tim Bajarin számolgatott kicsit, hogy milyen árakkal dolgozhatnának a kaliforniaiak, ha valóban arra adnák a fejüket, hogy mindent Amerikán belül csináljanak. Ha helyesek Tim számításai, akkor az Apple nagyjából 20-35 százalékkal emelné az árait. Természetesen az almások nem nyelnék be a plusz különbséget, így ezen mérték a felhasználókon csapódna le. Például egy alap iPhone Xs modell nem ezer, hanem 1 200 dollár lenne legalább, idehaza pedig az 500 ezer alját súrolná.

Ha csak ezen adatokból indulunk ki, akkor mi azt mondanánk, hogy az Apple továbbra is Kínában fogja megtartani partnereit. Hogy egyszer átköltöznek-e Amerikába, az nem tudott, de feltehetően nem sok esély van rá.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!