Eddig 200 millió dollárral járult hozzá az Apple az AIDS elleni küzdelemhez

HusztiD 2018.12.03. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 97

iPhone_XR_red-back_091220181

Az Apple immáron több, mint 11 éve áll partneri kapcsolatban az úgynevezett (Product)RED kezdeményezéssel, melynek egyik alapító tagja az U2 frontembere, Bono. A (Product)RED-hez számos vállalat csatlakozott, s lényege, hogy az abból befolyt pénzösszeggel kívánják felvenni a harcot az AIDS-szel szemben, hogy egyszer megszülethessen az AIDS mentes generáció.

Az almásoknál mindig van valamilyen RED termék. Például az iPhone 7, vagy a nyolcas modellek megjelenését követő fél évben adták ki ezen modelleket, de beszélhetünk akár Beats termékekről egyaránt, hiszen ott is találhatunk piros fejhallgatókat. Ezen termékek után X dollárt fordít az Apple a kampányra, s mára, a 11 éves partnerség alatt összesen több, mint 200 millió dollárral járultak hozzá egy AIDS mentes generáció megalakulásához. Ez pedig egészen szép összeg, ugyanis maga a RED kezdeményezés eddig 600 millió dollárt adományozott, melynek csak az egyharmadát az Apple termelte ki.

További érdekesség, hogy december elsején volt az AIDS világnapja, mikor az Apple üzletek logói pirosra váltottak, s nem mellékesen ettől a naptól egészen hetedikéig minden Apple Pay vásárlás alkalmával egy dollárt adományoznak az almások a RED számára.

Ti rendelkeztek valamilyen Product RED termékkel?

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!