Katasztrofális 6 hét után lassan helyreállhatnak a FAANG részvényei?

HusztiD 2018.11.27. 15:55 Apple 0 db 163

apple-palo-alto-california

Aki nyomon követi az Apple körüli eseményeket, az tudja jól, hogy borzalmas hat hetet tudhat maga mögött a kaliforniai vállalat. Nem olyan rég beszámoltunk, hogy nem az Apple volt az egyetlen olyan nagyvállalat, melynek részvényei mélyrepülésbe kezdtek, hanem mellette számos tech vállalaté egyaránt.

A csökkenések okai továbbra is tisztázatlanok, ugyanis még az iparág-elemzők sem tudnak zöld ágra vergődni a pontos miérteken. Elmondhatjuk, hogy az utóbbi hat hét folyamán a FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix és Google) részvényértékei összesítettben 20 százalékot csökkentek, ami több, mint egybillió dolláros értéket jelent. Eddig folyamatos csökkenés volt tapasztalható, de a jó hír, hogy hét elején egy-egy százalékot növekedtek az adott vállalatok részvényei a Netflix-ét kivéve, kiknek ugyanennyi százalékkal tovább csökkent.

Természetesen nem nagy dolog ez az egy százalékos növekedés, de ha azt nézzük, hogy az utóbbi bő 1,5 hónapban kizárólag csökkenés volt tapasztalható, akkor mégis pozitív dologként hat. Hogy ezután merre mennek tovább a FAANG részvényértékei, az kérdéses, de az elemzők egy része szerint hosszabb távon csak növekedés várható. Meglátjuk.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!