Az iPhone XS és a Nokiás életérzés

HusztiD 2018.11.15. 09:55 Ajánló, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 401

Ki ne emlékezne a telefonok Vasemberére, a legendás, elpusztíthatatlan Nokia 3310-esre? Igazából semmilyen katonai szabványnak nem felelt meg, mégis túlélt mindent. Érhette eső, homok, pattogott le a lépcsőn mint egy gumilabda, mégis ugyanúgy lehetett vele utána telefonálni. Manapság ilyen csodák már ritkán születnek, de egy minőségi telefontokkal könnyen meg lehet közelíteni ezt a “Nokiás életérzést.”

A legújabb iPhone készülékek, az XS és az XS Max megfelelnek az IP68-as minősítésnek, de ez sem mindenre elég. Az egyszerű leejtések, vagy vízcseppek ellen hatékony védelmet nyújt, de ha rosszul esik le, akkor bizony könnyen történhet olyan baleset, amit sokba kerül rendbehozni és még ha használható is marad a készülék, a megjelenése már nem lesz a régi.

iphonexs

Péncélruha helyett fólia vagy edzett üveglap

Bár az iPhone XS és az XS Max tervezése során a mérnökök kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy csúcsminőségű üveglappal védjék a telefont, a jobb félni, mint megijedni elvet követve nem árt beruházni egy külön üveglapra. A YouTube-on fellelhető karcolásos tesztek azt mutatják, hogy ha keményebb hatásoknak van kitéve a telefon, akkor bizony kerülhet rá néhány kevésbé esztétikus mélyedés. Szóval, ha a Nokia 3310-es a Vasember, akkor az új iPhone pedig Tony Stark. Kemény, de azért kell neki egy kis tuning.

Akár fóliát, akár üveglapot rendelsz, ha do it yourself módon rakod fel a telefonodra, figyelj arra, hogy előtte mikroszálas kendővel jól töröld át a kijelzőt. Az alatta ragadt porszemcsék ugyanis szintén összekarcolhatják a telefont. Ha légbuborékok keletkeznének a felhelyezés során, ugyanezzel a kendővel belülről kifelé simítva el tudod tüntetni őket. Persze nem muszáj McGyvernek lenned, bármelyik szervizben olcsón, de profi módon felrakják a telefonodra a védőborítást.

spigen

Szükség van-e új iPhone tokra, vagy jó a régi?

A neten több cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a régi iPhone X tokja megfelel az új XS készülékekre. A Techradar információi szerint azonban ez nem teljesen fedi a valóságot, az új iPhone-ok kamerája ugyanis valamivel nagyobb.

Az előző generáció kamerájának átmérője 24,13 milliméter, ezzel szemben az új telefonoké 25,5-re bővült. Bár némi erőszak árán, egy kis ügyeskedéssel bele lehet szuszakolni, a szakértők mégis inkább azt tanácsolják, hogy aki teheti, invesztáljon egy új tokba. Főleg azért, mert ahhoz képest, hogy az iPhone XS csak most lépett a piacra, máris számos elérhető tartozékkal rendelkezik. Ha szeretnéd megőrizni a telefonod eredeti formáját és látványát, válassz mondjuk egy víztiszta szilikon tokot, de találsz matt feketét vagy akár mintás verziót is.

Persze ha jobban kedveled a természetes anyagokat és az eleganciát, akkor érdemesebb körülnézned a bőrtokok között. Ezeknek a különlegessége, hogy a bőr, jellegéből fakadóan idővel érik, antikolódik és ráadásul itt is jó néhány szín közül választhatunk.

Mivel az iPhone-ok velünk tartanak futás, vagy éppen bringázás közben is, az ütésálló tokok mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Az előző generációkhoz hasonlóan itt is megtalálhatóak a Spigen gyártó professzionális tokjai.

Azonban még egy kiváló védőborítás sem jelenti azt, hogy az iPhone-od nem igényli többé a törődést. Néha vedd le a tokot és gondosan töröld át egy puha kendővel. Lehet kapni speciális tisztítókat is, amik összegyűjtik a mikroszemcséket, így biztos lehetsz benne, hogy nem marad semmi kosz a tokban. Mielőtt visszahelyezed a készüléket, azt szintén tisztítsd meg.

A Nokiás életérzés tehát nem ördögtől való. Ha odafigyelsz a megfelelő védelemre, akkor az iPhone XS-ed hosszú ideig mutatós partnered marad.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2018.11.15. 13:47

    Nekem a Nokia életérzés az az adjunk el gagyit, 28 színben, 48 formában de ugyanaz az elavult …. bár snake az jó volt :)

Szólj hozzá Te is!