A DxOMark a második helyre rangsorolta az iPhone Xs kameráját

HusztiD 2018.10.04. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 452

Apple-iPhone-Xs-back-camera-091220181

Az iPhone Xs modellek lassan két hete piacon vannak, így a jól ismert DxOMark csapata sem volt rest, hiszen szokásukhoz híven alapos tesztnek vetették alá az Apple aktuális csúcsmodelljét. Egészen jól szerepeltek ezúttal a kaliforniaiak, hiszen az iPhone Xs-re a csapat összesen 105 pontot adott, aminél jobban már csak a Huawei P20 Pro szerepelt a maga 109 pontjával. Házon belüli viszonyításképp, előző évben egyébként 97 pontos összesítést kapott az iPhone X.

Szakértők szerint fizikálisan ugyan nem eszközölt látványos változásokat az Apple, azonban szoftveresen annál inkább, ugyanis az új HDR funkciónak köszönhetően sokkal jobbak lesznek a felvételeink. Az egyik dolog, amit kiemeltek, hogy az Apple új csúcsmodellje sokkal jobb zoomolási funkciókkal is rendelkezhetne, de ettől függetlenül így is lenyűgözően teljesített a maga 110 pontjával. Sokkal jobbak a képek a tavalyi modellhez viszonyítva, minőség is sokkal jobb adott fényviszonyok között, illetve összesítettben is sokkal megbízhatóbb az új telefon, hiszen minőségibb képeket készít. Apropó, az új autófókusz rendszer, mely helyt kapott a telefonban, az a szakértők szerint az egyik legjobb, melyet teszteltek telefonban – itt külön kiemelik az új portré módot, ahol állítható a mélységélesség.

Ameddig a fényképezési funkciókra 110 pontot adtak a szakik, addig a videózásira 96-ot. A tesztek alapján a videózásnál a fehér egyensúly jelenti a legnagyobb problémát a készülék számára, azonban nyilván ez attól is függ, hogy milyen körülmények között videózunk. Például megfelelő fényviszonyok mellett nem lesz gondunk, hiszen kimagasló videókat készít az új csúcsmodell.

Természetesen illik megjegyezni, hogy a jelenleg piacon lévő csúcsmodellek kicsit rosszabbul teljesítettek a P20 Pro kivételével, mint az iPhone Xs Max. Ennek ellenére mi azt mondjuk, hogy manapság mindegyik okostelefon hellyel-közel egyforma teljesítményre képes. Aki a kamerára ad, annak érdemes az ilyen és ehhez hasonló teszteket olvasnia, hiszen az egyik csúcsmodell a fényképezésben, míg másik a videózásban kimagasló. Ennek ellenére, aki az almások új készülékét választja, az elégedett lehet a telefonja teljesítményével.

Aki kíváncsi a bővebb tesztre és beszámolóra, annak érdemes a DxOMark oldalára ellátogatnia.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!