Mennyibe kerül az új iPhone Xs Max legyártása?

HusztiD 2018.09.27. 15:55 iPhone 0 db 754

iphone-xs-teardown1

Pont a tegnapi nap folyamán számoltunk be arról, hogy az 512GB-os modelleken van a legnagyobb haszna az Apple-nek. Nem kellett sokat várni, ugyanis a TechInsights elemzői kiszámolták, hogy megközelítőlegesen mennyibe kerülhet egy iPhone Xs Max legyártása az Apple-nek. Mint tudjuk, az új árak az egekben járnak, főleg az Xs Max 1 099 dolláros indulóárával. No de mekkora az Apple haszna?

A szakemberek egy 256GB-os iPhone Xs Max-ra számoltak, s ha helyesen matekoztak, akkor nagyjából 443 dollárból jön ki eme modell legyártása az Apple-nek. Fontos megjegyezni, hogy a hozzáértők csak a komponens költségeket vették figyelembe, így ezen árban még nincs benne az összeszerelés, a promóció, a szállítás, illetve az egyéb hasonló költségek. Ha ebből indulunk ki, akkor amit Amerikában 1 249 dollárért adnak el, azon 806 dodójuk marad, melyből még egy csomó költség lejön – kár, hogy arra nem derült fény, hogy megközelítőlegesen milyen mértékű egyéb költségekkel lehet számolni.

A TechInsight elemzői felhívták a figyelmet, hogy az iPhone Xs Max kijelzőjét nagyjából 80,5 dollárért gyártja le az Apple, míg tavaly az iPhone X esetében ez az összeg 77,27 dollár volt. Ha a 256GB-os háttértárat nézzük, akkor az 64,5 dollárba kerül az almásoknak – mindezt úgy, hogy az utóbbi időben feljebb csúsztak a flash memóriák árai, így a tavalyi 45,35-ről kicsivel több, mint 20 dollárral emelkedett a komponens ára.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!