Szinte teljesen inkompatibilisek az iPhone X tokjai az új iPhone Xs-sel

HusztiD 2018.09.20. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 751

iphone-xs-camera-bump

Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy az iPhone szériából az S modellek külsőre egy az egyben megegyeznek az előző évi telefonokkal. Szemmel láthatóan most is ez a helyzet, ugyanis a nem olyan rég bemutatott iPhone Xs teljesen ugyanaz, mint az előző évi iPhone X, azonban az alábbi esetek nem ezt támasztják elő.

A japán Macotakara oldal fedezte fel, hogy az iPhone X tokjai nem minden esetben kompatibilisek az iPhone Xs-sel, ugyanis nem biztos, hogy a kamerája miatt belefér az új készülék. Ezt követően a japánok lemérték, hogy mégis milyen különbségek mutatkoznak. Az iPhone X esetében a kamera 24,13 mm magas, míg az iPhone Xs egy kicsivel nagyobb, hisz az 25,5 mm.

Ebből kifolyólag több tokot is kipróbáltak, de hamar rájöttek, hogy nem minden tok kompatibilis az új modellekkel, ugyanis a különböző gyártói tokok között nem egyformák a kamerakivágások. Például az eredeti Apple tokokat ugyan rá lehet pattintatni az új modellekre, annak ellenére, hogy kicsivel több, mint egy milliméterről beszélünk, azonban nagyon nyomja a kameráját. Ha az iPhone X tokot hasonlítjuk, akkor azon a kivágás 25,39 mm, míg az új iPhone Xs bőrtokokon 25,68 mm-es hely van.

Nem nagy különbségekről beszélünk, hiszen a tokokat illetően csak a aprócska milliméterekről beszélhetünk. Ennek ellenére ez pont elegendő ahhoz, hogy kisebb kellemetlenséget okozzon. A jó hír talán az, hogy aki a tavaly megjelent iPhone X-szel rendelkezik, az talán most nem fog cserélni, ha pedig mégis, akkor lehet, hogy a nagyobb modellre. Mindenesetre érdemes tisztában lenni az alábbi problémával, ugyanis aprócska kellemetlenséget okoz, ha nem a megfelelő tokokat használjuk.

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!