iPhone XS, iPhone XR és Apple Watch S4 – nagyszerű termékek, de milyen áron? (kibeszélő)

HusztiD 2018.09.13. 11:56 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 885

27552-41343-iphone-xs-leaked-2-l

Az Apple tegnap este mutatta be legújabb csúcskészülékeit, az iPhone XS-t, az XS Max-ot, a kicsivel olcsóbb iPhone XR-t, valamint a negyedik generációs Apple Watch modelleket. A kommentjeiteket olvasva igazán megoszlóak a vélemények, ugyanis a kaliforniaiak ezúttal is kissé fanyarú szájízt hagytak a felhasználókban. Úgy gondoltuk, hogy összeszedünk pár fontos dolgot a tegnapi bejelentéssel kapcsolatosan, majd ezen cikk alatt mindenki kifejtheti tetszését és nem tetszését egyaránt.

Semmilyen újdonságot nem hozott az Apple Watch S4? Gondold újra!

A negyedik generációs okosórájának bemutatással kezdtek az almások, mely elsőre tényleg nem hozta lázba a közönséget, azonban ha összeadjuk a sok kis apróságot, akkor mégis egy nagyszerű frissítésről beszélhetünk. 32-35 százalékkal növekedett meg a kijelzésre alkalmas felület, valamint új szenzorokat, gyorsulásmérőt és giroszkópot kapott a készülék. Cserébe mit kapunk mi? Nagyobb felületet, amelyről több infót érhetünk el, jobb egészségügyi funkciókat és alaposabb aktivitás felmérést a sportjaink során.

No és az egészség? Ne feledjük el a Guardian funkcióját az órának, mely leginkább azoknak lesz segítségére, kik valamilyen szívbetegségben szenvednek – már amennyiben lehet így fogalmazni. A szívünk hajt minket, s egy percre nem áll meg életünk során, s nem lehet tudni, hogy mikor történik bármilyen rendellenesség. Lehet, hogy mi nem vesszük észre, de az óra azonnal jelezni fog, amint abnormális viselkedést tapasztal. No és az EKG? Erről elég, ha csak annyit mondunk, hogy ami évekkel ezelőtt talán lehetetlennek tűnt, azt az Apple most elsőként mutatta be az okosórákban. Mondhatjuk, hogy kisebb áttörést értek el vele, de egy biztos, hogy nagyon hasznos funkciója lesz ez is az új órának.

Viccesnek tartod az iPhone XS frissítését? Hmm, nézzük csak…

Ahogyan láthatjuk, az Apple ismételten ráállt arra a ciklusra, hogy minden második évben egy alaposabb, “ráncfelvarrottabb” modellt kapunk. Az arany szín dögösen néz ki, de nem ezért fogják az emberek az iPhone XS-t megvásárolni. A fejlettebb Face ID is nagyon vonzó, de igazából ez sem húzó erejű. Az új A12 Bionic processzor is biztos jó lesz, de az a 15 százalékos gyorsulás nem nevezhető soknak, viszont a 40-50 százalékkal kevesebb energiafelvétel már jobban hangzik. A médiaeseményen prezentált képek alapján csodálatos felvételeket csinál a telefon, de ezen funkciója miatt sem fognak rá sokan váltani. Mondjuk tény, hogy az XS egyik legnagyobb húzóereje az új kamerája lehet.

Az iPhone XS azoknak lesz megfelelő választás, kik még mindig nem cserélték le a már jó ideje szolgálatban álló hatos, hetes modelljeiket. Igazából mondhatjuk, hogy az XS-nél csak a kamera fejlődött, viszont az elég ígéretesen. Az igazi nagyágyú az iPhone XS Max lesz, de ez is csak azok számára lesz kedvező, kik hajlandóak egy kisebb vagyont kiadni egy olyan telefonért, melyben egy gigantikus, 6,5 colos kijelző kapott helyet. Az 512 GB nagyon jól hangzik, de egy nagyon vaskos árat kér meg érte az Apple. Arról a kissé paradox esetről pedig ne is beszéljünk, hogy az alap MacBook Pro modellt még mindig 128 GB-tal árulják, ahol valóban szükség lenne egy nagyobb tárhelyre a professzionális felhasználóknak (persze nem aranyáron).

iPhone XR… Ez lesz az új bestseller termék?

Ezt egyelőre nehéz megmondani. Igazából az iPhone XR az majdnem ugyanaz, mint az iPhone XS pár apróbb különbség kivételével. Itt nem lesz OLED kijelző, de még 3D Touch kijelző sem, cserébe viszont itt is ugyanazt az A12 Bionic chipet, TrueDepth kamerarendszert és a hátlapi 12 megapixeles szenzort kapjuk. További előnye, hogy több színben lesz elérhető, illetve ha annyira jelentősen nem is, de jóval olcsóbb lesz, mint az OLED-es társai. Illetve a másik fontos tényező, hogy nem keltenek olcsó, műanyag hatást, mint anno az iPhone 5c modelljei. Mondhatjuk azt, hogy a kedvezőbb ára miatt ez lehet a következő telefon, melyre lecsapnak a felhasználók.

De mi a baj az iPhone XR-rel? Igazából azt mondanánk, hogy az ára… Az amerikai 749 dollár az idehaza vaskos 300 ezer forintba fog fájni. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy olcsóbb lenne, mint a tavalyi nyolcas modellek, mert egyáltalán nem az, főleg ha számításba vesszük, hogy az Apple emelte a magyar árait a forint gyenge szereplése miatt.

iphone-xr-select-static-201809_GEO_EMEA

One more thing…

Az Apple az utóbbi időben mindig kétórás médiaeseményeket szervezett, de a tegnap esti mindennek nevezhető, csak annak nem. Az utolsó 10-15 percbe simán belefért volna, ha pár szót ejtenek egy újabb Apple TV-ről, HomePod-ról, a második generációs AirPods-ról, vagy végre mondanak valami konkrétat az egy évvel ezelőtt bejelentett AirPower töltőpadról. Erre fel mi történt? Tim bátyánk udvariasan leköszönt.

Mit lehetne összegzésképp elmondani?

Az Apple Watch S4-et igencsak eltalálta az Apple, s leginkább azok számára lesz a legkedvezőbb, kik évek óta szemezgetnek az okosórákkal. Az új funkcióinak köszönhetően költői túlzással, de mondhatjuk, hogy kihagyhatatlan kelléke lesz a mindennapjainknak. No és az iPhone modellek? Nem rossz, nem rossz a frissítés, hiszen hozta a várhatót az Apple, viszont az egyedüli probléma az árazásokkal kezdődik. Aki 2-3 éve cserélt utoljára telefont, s idáig várt, azoknak igazából bármelyik telefon megfelelő választás lesz, melyről úgy gondolja, hogy tökéletesen kiszolgálja. Aki viszont tavaly váltott egy iPhone X-re, vagy nyolcas modellre, az bizony csalódni fog, s sokallni fogja ezen újdonságokért az extra kiadást.

Most fejtsd ki te is a véleményed!

Mondhatni ahányan vagyunk, annyi különböző véleménnyel rendelkezünk. Most, hogy kicsit ülepedtek a dolgok tegnap este óta, ti milyen véleménnyel rendelkeztek? Csalódtatok? Azt kaptátok amit vártatok, esetleg meglepődtetek?

Figyelem! Kilencedik születésnapját ünnepli az iDoki, ne maradj le a kihagyhatatlan születésnapi akcióikról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!